30 Μαΐου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Η Άγκυρα «είδε» παραβιάσεις και παρενοχλήσεις από ελληνικά αεροσκάφη και πλοία τον Οκτώβριο

Την ώρα που Δένδιας και Τσαβούσογλου αναζητούν δίαυλο επικοινωνίας για διερευνητικές συνομιλίες, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας συνεχίζει την προκλητική ρητορική.

Το πρωί του Σαββάτου, η εκπρόσωπος επικοινωνίας του Χουλουσί Ακάρ στο τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια καθιερωμένης ενημέρωσης για τις δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβιάσεις και αύξηση της έντασης.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για 42 παραβιάσεις του εναερίου χώρου, επτά των χωρικών υδάτων αλλά και 15 παρενοχλήσεις τουρκικών αεροσκαφών. Κι όλα αυτά μόνο μέσα στον Οκτώβριο.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες συμμαχίας.

Αν και εκφράζουμε πάντα ότι σεβόμαστε τα σύνορα και τα δικαιώματα των γειτόνων μας, είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας και της συνεργασίας σε όλες μας τις σχέσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση.

Έγιναν 5 παρενοχλήσεις αεροσκαφών μας και 192 στρατιωτικά πλοία επισκέφθηκαν ‘νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς’ κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών. Οι παραβιάσεις αποτελούν σαφή ένδειξη ότι η Ελλάδα κάνει κάθε προκλητική προσπάθεια να κλιμακώσει την ένταση», ανέφερε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Πηγή: CNN Greece

Related posts

Η Τουρκία τοποθετεί συστήματα για 24ωρη παρακολούθηση του Αιγαίου

editor

Σε ρόλο υβριστή της Ευρώπης και πάλι ο Ερντογάν – Η υποκρισία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

editor

Συνέχεια προκλήσεων από Άγκυρα: Ενόχληση για τα τεθωρακισμένα σε Ξάνθη

editor
30/05/2023 16:31