20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κορονοϊός: Έκλεισαν λόγω κρουσμάτων, νέα Τμήματα Δημοτικών Σχολείων Αλεξανδρούπολης και Νηπιαγωγείου στις Φέρες

-Αυξάνονται τα κρούσματα σε υπαλλήλους του δήμου Αλεξανδρούπολης
-Κρούσματα και σε στρατιωτικούς που νοσηλεύονται στο ΚΙΧΝΕ Αλεξανδρούπολης

Την στιγμή που χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέα αύξηση κρουσμάτων στο νομό Έβρου και έφτασαν τα 76 στον Έβρο, νέα Τμήματα Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης ανέστειλαν την λειτουργία τους για τις επόμενες 14 ημέρες, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης βρέθηκε θετική εκπαιδευτικός και ανέστειλαν την λειτουργία τους για δυο εβδομάδες σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

ΣΤ1 ΑΓΓΛΙΚΑ (ΣΤ Τάξη), ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ Ε (Ε Τάξη), ΣΤ1 (ΣΤ Τάξη), ΣΤ1 ΓΑΛΛΙΚΑ (ΣΤ Τάξη) από 12/11 έως και 25/11. Μάλιστα στο συγκεκριμένο σχολείο εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι είχε προταθεί να γίνεται το Ολοήμερο σε μεγαλύτερο χώρο και συγκεκριμένα να χρησιμοποιηθεί το κλειστό Γυμναστήριο, αλλά  δεν εισακούστηκαν. Έτσι τα παιδιά τρώνε σε μια μικρή αίθουσα, χωρίς μάσκες και την έχουν γεμίσει με δεμένα θρανία, σε ένα χώρο που μένουν για δυο ώρες.

Επίσης, έκλεισε μια τάξη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης λόγω κρούσματος σε μαθητή, αλλά και ένα Τμήμα της Δ’ Τάξης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας γιατί βρέθηκε θετική στον κορονοϊό εκπαιδευτικός.

Ακόμα στο 1ο Νηπιαγωγείο των Φερών βρέθηκε θετική η εκπαιδευτικός και επίσης ανέστειλαν την λειτουργία τους τα εξής Τμήματα:

ΟΛΟΗΜΕΡΟ (ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ Τάξη), ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ (ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ Τάξη), ΠΡΩΙΝΟ 2 (ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ Τάξη) από 12/11 έως και 25/11.

Ως γνωστόν, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη την χώρα είναι κλειστά και γίνεται τηλεκπαίδευση.

Αυξάνονται τα κρούσματα στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Στο μεταξύ η συντριπτική πλειοψηφία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον Έβρο προέρχεται από την Αλεξανδρούπολη, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τις τελευταίες ημέρες άλλωστε παρουσιάστηκαν τουλάχιστον 25 κρούσματα στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι τρόφιμοι και δεν αποκλείεται σήμερα να ανακοινωθούν και άλλα από τα συνεχόμενα τεστ που διεξάγονται με εντολή του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα και στον δήμο Αλεξανδρούπολης, μετά από τα 10 κρούσματα στις δομές του Πολυκοινωνικού, υπάρχουν κρούσματα και στο κεντρικό κτίριο, όπου εργάζονται αρκετοί υπάλληλοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει πρόβλημα στην Τεχνική Υπηρεσία όπου βρέθηκαν ως τώρα δύο εργαζόμενοι θετικοί, αλλά και σε υπάλληλο που ήταν επιφορτισμένη να κάνει την… θερμομέτρηση όσων επισκέπτονταν τον δήμο και κατέγραφε τα στοιχεία τους. Ένας από τους εργαζόμενους είναι μάλιστα και υψηλόβαθμο στέλεχος του δήμου.

Στρατιωτικοί με κορονοϊό νοσηλεύονται

και στο ΚΙΧΝΕ Αλεξανδρούπολης

Κρούσματα κορονοϊού υπάρχουν και σε στρατιωτικούς που υπηρετούν σε διάφορες Μονάδες του Έβρου. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα από στρατιωτικές πηγές, οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο (ΚΙΧΝΕ) νοσηλεύονται κάποιοι με ήπια συμπτώματα, χωρίς να έχουμε καταφέρει να μάθουμε αν προέρχονται μόνο από στρατιωτικούς σχηματισμούς του νοτίου Έβρου ή και από μονάδες του Σουφλίου, της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.

Μια και αναφερθήκαμε στην “πόλη των κάστρων”, αυξήθηκε ο αριθμός των δύο αρχικών ήπιων περιστατικών κορονοϊού που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, κατόπιν εντολής του υπουργείου Υγείας ώστε να μην… πιέζεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ένα από τα καινούργια κρούσματα μάλιστα είναι ηλικιωμένη γυναίκα από τους Μεταξάδες, η οποία αποτελεί το τρίτο κρούσμα στο συγκεκριμένο χωριό, όπου θετικοί βρέθηκαν ένας άνδρας 63 χρόνων που νοσηλεύεται στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης και μια ασυμπτωματική δασκάλα.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Έβρος: Κάποιοι “ανακάλυψαν” 6.000 λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία – Τι ακριβώς συμβαίνει!!!

editor

“Πράσινο φως” για επιπλέον 950 προσλήψεις συνοριοφυλάκων

editor

Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και λειτουργικής αναβάθμισης του Δημαρχείου στις Σάπες

editor
20/04/2024 12:46