13 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: 11 σωματεία, φορείς & νοσηλευτικό προσωπικό έστειλαν μήνυμα αγώνα από την πύλη του ΠΓΝΑ

11 σωματεία, φορείς και νοσηλευτικό προσωπικό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στα πλαίσια δράσεων για την υγεία έστειλαν μήνυμα αγώνα για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας για να αντέξει στις εκρηκτικές ανάγκες που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας, μπροστά στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Σωματείων:

Κάναμε πράξη το σύνθημα: «Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή»!

Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις για οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Κόντρα στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοτών να μπει σε «καραντίνα» η δράση των σωματείων και να φιμωθούν οι εργαζόμενοι.

Από την αρχή αυτής της περιπέτειας, αυτοί που πρωτοστάτησαν και έδωσαν κουράγιο, που έσπασαν τις απαγορεύσεις από την πρώτη ημέρα, ήταν οι υγειονομικοί. Έδωσαν πολλές μάχες, μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, με δεκάδες κινητοποιήσεις, πορείες, εκδηλώσεις.

Για αυτό δέχτηκαν και τα πυρά της κυβέρνησης (χημικά έξω από υπουργείο, προσπάθεια συλλήψεων σε κινητοποίηση στον Ευαγγελισμό, πειθαρχικό στο Ηράκλειο Κρήτης κλπ.). Έσπασαν τη σιωπή που ήθελαν να επιβάλουν, το πλαστό αυτό «όλοι μαζί», που κρύβει ότι δεν είμαστε όλοι μαζί. Κάποιοι, οι πολλοί, πληρώνουν και κάποιοι, οι λίγοι, κερδίζουν ακόμα και από την αρρώστια.

Και τώρα, με αυτές τις συνθήκες, σας καλούμε όλους να γίνουμε μια γροθιά, να απαιτήσουμε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Στόχος είναι να αναδειχτούν οι ελλείψεις και να χτυπήσει καμπανάκι, καθώς φαίνεται ότι θα έχουμε δύσκολες καταστάσεις, με πληρότητα των έτσι και αλλιώς ανεπαρκών ΜΕΘ και την έλλειψη προσωπικού. Ενώ η κυβέρνηση “κλείνει” στην ουσία τα νοσοκομεία και τα μετατρέπει σε μιας νόσου, με την αναβολή των χειρουργείων και όλων των άλλων λειτουργιών, πλην των επειγόντων. Αφήνει κάθε ασθενή στην τύχη του, να αναζητήσει βοήθεια στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, ανάλογα φυσικά με την τσέπη του.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των υγειονομικών και απαιτούμε:

Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών και λοιπών συμβασιούχων υγειονομικών.

Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες (όπως έγινε με τις θέσεις των ΜΕΘ), με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, όλων των υποψηφίων για το σύνολο των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί ως τώρα.

Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Εδώ και τώρα, άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Πιο μεταδοτική η XBB.1.5, θα έρθει και στην Ελλάδα

editor

Αντώνης Ρέμος και Mente Fuerte στο DEUS στη Θεσσαλονίκη

editor

LNG εδώ και τώρα! Η αυξητική τάση του και το hub της Αλεξανδρούπολης

admin
13/06/2024 0:33