25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Πλημμύρισαν” τα στρατόπεδα του Έβρου από νεοσύλλεκτους

Ο Έβρος γέμισε την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 130 νέους φαντάρους από όλη την Ελλάδα παρά την καραντίνα. Πρόκεται για μεγάλη προσέλευση διότι αντίστροφη συμπεριφορά αναμέναμε από τους νεούς λόγω του δεύτερου κύματος κορονοιού στη χώρα.

Μιλάμε για μια προσέλευση που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και έκπληξη  στους έμπειρους επιτελείς του στρατού. Το δεύτερο “χτύπημα” του κορονοϊού αν και ήταν σχεδόν αναμενόμενο να είναι δύσκολο, πολλοί φαντάροι αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία και αντί να αδειάζουν τα στρατόπεδα από φαντάρους, “πλημμυρίζουν”! Ο μήνας Νοέμβριος “φιλοξενεί” έναν αριθμό φαντάρων που είναι από τους πολυπληθέστερους των τελευταίων ετών.

Ταυτόχρονα, ακόμη ένα λόγος που είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός από φαντάρους είναι γιατί “τρέχουν” να προλάβουν την 9μηνη θητεία γιατί όπως ήδη ανακοινώθηκε από το 2021 η στρατιωτική θητεία θα αυξηθεί στους 12 μήνες.

Παράλληλα όλοι οι φαντάροι που ήρθαν στα στρατόπεδα του Έβρου έχου υποβληθεί σε rapid test με σκοπό να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού ενώ ταυτόχρονα ως επιπλέον μέτρο προφύλαξης αποφασίστηκε να θαλαμίζονται σε διαφορετικούς θαλάμους από στρατιώτες που υπηρετούν ήδη τη θητεία τους, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες για να μεταδοθεί ο ιός.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εγκαίνια Παρεκκλησίου στη Μονή Δαδιάς

editor

Ο Δον Κιχώτης στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

admin

Τριήμερο συνέδριο με θέμα «Φάρος Πνευμονολογίας 2020» στην Αλεξανδρούπολη

editor
25/04/2024 10:02