29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Κορωνοϊός: Αυστηρός περιορισμός μετακινήσεων μετά τις 21:00 σε όλη τη χώρα

Αυστηρoποίηση του πλαισίου για τις μετακινήσεις σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε στην έκτακτη ενημέρωσή του ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς καθώς τα στοιχεία για την εξάπλωση της πανδημίας καταδεικνύουν ότι συνεχίζει να έχει επιθετική πορεία.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε όλη την επικρατεία από τις 21:00 έως τις 05:00 περιορισμός των μετακινήσεων στις «απολύτως αναγκαίες».

Όπως ανακοινώθηκε, οι νυχτερινές μετακινήσεις περιορίζονται αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως για λόγους υγείας οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον αριθμό 1 και για τη βόλτα κατοικιδίου με τον κωδικό 6.

Για την ατομική άθληση
Σε ό,τι αφορά στην ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών, ενώ επανέλαβε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Για την τηλεργασία
Ακόμη, τόνισε ότι αυστηροποιείται η τηλεργασία.

Όπως είπε, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό προαναγγέλλοντας αυστηροποίηση των ελέγχων.

Ειδική σύσταση έκανε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς και να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως είναι κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες και πως περιορίζοντας την κινητικότητα σε όλη τη χώρα περιορίζουμε τον ιό.

 

Δραματικός ο απολογισμός – Νέο ρεκόρ θανάτων
Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.752 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, σήμερα, Τετάρτη, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 63.321, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

Τα 4556 (7.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17036 (26.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 297 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 82 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 347 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 43 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 909 θανάτους συνολικά στη χώρα. 369 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: CNN Greece

Related posts

Έβρος: 8 θέσεις στην Υπηρεσία Ασύλου

admin

101 χρόνια από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό

editor

Τα Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

admin
29/03/2024 2:33