24 Σεπτεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τα παιδιά μεταδίδουν το πιο γλυκό μήνυμα για την προστασία μας από τον κορονοϊό

Με αισιόδοξο και χαρούμενο τρόπο μεταδίδεται ένα κοινωνικό μήνυμα “Για να μείνεις ασφαλής” από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μέχρι τα πέρατα της γης για να το ακούσουν όλοι οι άνθρωποι και να νιώσουν βαθιά στις καρδιές τους την δύναμη της φωνής από τα νέα παιδιά!

Συγκεκριμένα με έγκριση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβούλιο (ΕΣΡ) μεταδίδεται δωρεάν σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα της χώρας το “Για να μείνεις ασφαλής”, κοινωνικό μήνυμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για τα μέτρα ατομικής προστασίας από τον covid-19.

Πρόκειται για ένα τραγούδι γραμμένο και προσαρμοσμένο στα μουσικά ακούσματα των παιδιών που έχει  στόχο να μεταδώσει το μήνυμα της ασφάλειας μεταξύ τους, με άμεσο, ρυθμικό και χαρούμενο τρόπο.

Τα παιδιά κατανοούν  την αναγκαιότητα εφαρμογής των μέτρων στο σχολικό περιβάλλον μέσα από τη μουσική και το θεατρικό παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα, ώστε το κοινωνικό μήνυμα να είναι προσβάσιμο  και σε άτομα με ιδιαιτερότητες.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ.
Η ιδέα της δημιουργίας και οι στίχοι του τραγουδιού ανήκουν στην Καθηγήτρια Ιατρικής του ΔΠΘ Μαρία Λαμπροπούλου και βασίζεται στο παιδικό βιβλίο της «Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας». Τη μουσική έγραψε ο φοιτητής του Τμήματος Ιατρικής Μιχαήλ Τσιερκέζος  ενώ την απόδοση στη νοηματική γλώσσα  πραγματοποίησε η φοιτήτρια της Σχολής Επιστημών Αγωγής Γιώτα Τσέλιου.

Το τραγούδι ερμηνεύουν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του μουσικού σχήματος “Phaeton Band Junior”.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο στον συνημμένο σύνδεσμο.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Σε ποια σημεία παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας

editor

Βολές του Στρατού από τη Δευτέρα 3/10 έως την Παρασκευή 7/10 στο πεδίο βολής “Αετός”

editor

Συνελήφθη ημεδαπή που ενεπλάκη σε τροχαίο με κλεμμένο αυτοκίνητο από την Καβάλα

editor
24/09/2023 19:37