29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ: 46ος Αμερικανός πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού κέρδισε την πολιτεία της Πενσιλβάνια, δίνοντας τέλος στο θρίλερ μιας εκλογικής αναμέτρησης που κράτησε για πέντε συνεχόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με το CNNi, ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την πολιτεία της Πενσιλβάνια και τους 20 εκλέκτορες που δίνει, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 273 εκλέκτορες συνολικά, δίνοντάς του τη νίκη.

Ο Τζο Μπάιντεν περνούσε το πρωί με την οικογένειά του στο σπίτι του στο Ντελαγουέρ όταν είδε στα νέα ότι προβάλλεται ο νικητής της γενέτειράς του, Πενσυλβάνιας και θα είναι ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Θα απεθυνθεί στο έθνος αργότερα απόψε, ανέφερε αξιωματούχος στο CNNi.

Γραπτή ανακοίνωση
«Αισθάνομαι τιμή και ταπεινότητα για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο αμερικανικός λαός σε εμένα και στην εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Απέναντι σε πρωτόγνωρα εμπόδια, αριθμός ρεκόρ Αμερικανών ψήφισαν. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η Δημοκρατία χτυπάει βαθιά στην καρδιά της Αμερικής», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Μπάιντεν.

«Τώρα που η εκστρατεία έχει τελειώσει, είναι ο καιρός να αφήσουμε τον θυμό και τη σκληρή ρητορική πίσω μας και να ενωθούμε ως έθνος. Είναι ο καιρός να ενωθεί η Αμερική. Και να θεραπευτεί», συνέχισε.

«Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμεν να κάνουμε, εάν το κάνουμε μαζί», κατέληξε.

 

 

Related posts

Χ. Ακαρ: Να μοιράσουμε το Αιγαίο με την Ελλάδα – Αυτή είναι η πάγια θέση μας

editor

Γερμανικός τύπος: «Ο Ερντογάν ως κληρονόμος του Μωάμεθ του Πορθητή»

editor

Προκλητικός ο Ερντογάν: Φέρνει άμεσα προς ψήφιση το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

editor
29/03/2024 9:28