19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στα Δίκαια Ορεστιάδας

Άλλη μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, το οποίο με την σειρά του θα παράγεται από επεξεργασία μη επικίνδυνων αποβλήτων, βρίσκεται στα σκαριά στα Δίκαια Ορεστιάδας.

Αυτό γίνεται γνωστό από την απόφαση για έκδοση βεβαίωσης χωροθέτησης, η οποία δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και υπογράφεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς στις 23 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει η απόφαση αυτή:

“Έκδοση βεβαίωσης χωροθέτησης για τη δραστηριότητα «Εγκατάσταση επεξεργασίας μη επικινδύνων αποβλήτων προς παραγωγή βιοαερίου/ παραγωγή βιοαερίου (προς παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας) και παραγωγή εδαφοβελτιωτικών λιπασμάτων από υγρά μη επικίνδυνα απόβλητα (συνοδό έργο) της εταιρίας με τίτλο «YELLOW ENERGY Gr101 – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΕ».ου θα εγκατασταθεί στο υπ΄ αριθμ. 854 αγροτεμάχιο αγροκτήματος Δικαίων εμβαδού 29.396 τμ του Δήμου Ορεστιάδας ΠΕ Έβρου.

Το έργο – δραστηριότητα κατατάσσεται στην υποκατηγορία Α2, της ομάδας IV «Συστήματα
περιβαλλοντικών υποδομών».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Να τονίσουμε επίσης ότι άλλη μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο επίσης ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στην περιοχή του χωριού Θυρέα Διδυμοτείχου. Όλα αυτά σίγουρα αποτελούν αισιόδοξα μηνύματα για την περιοχή μας, που είναι γνωστό ότι βλέπει κυρίως βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες να κλείνουν, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή την δύσκολη υγειονομική και οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης

editor

Κατέληξε ο Βασίλης Καρράς

editor

Τροχαίο δυστύχημα στο Δωρικό Αλεξανδρούπολης

editor
19/04/2024 17:20