28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κορονοϊός: 11 νέες εισαγωγές καταγράφηκαν στο ΠΓΝΑ – Πιέζεται το Νοσοκομείο

Εχτές ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.917 νέα κρούσματα σε όλη την χώρα, ενώ για την περιοχή του Έβρου εντοπίστηκαν 41 κρούσματα κορονονοϊού.

Το ΠΓΝΑ που αποτελεί το νοσοκομείο αναφοράς από την αρχή της πανδημίας, αρχίζει πλέον να αντιμετώπιζει μια απειλητική κατάσταση με τα κρούσματα του κορονοϊού. Οι εισαγωγές των ασθενών είναι συνεχώς αυξανόμενες, ενώ το προηγούμενο 24ωρο έγιναν 11 νέες εισαγωγές, ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσηλευομένων με covid-19 στους 66.

Τρεις από αυτές ήταν περιστατικά διασωληνωμένων ασθενών, που μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία Δράμας, Σερρών και Κομοτηνής κατευθείαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 74, 55 και 49 ετών. Οι υπόλοιπες 8 εισαγωγές αφορούσαν σε πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 24 έως 72 ετών, εκ των οποίων οι πέντε από Ξάνθη, ένας από Αλεξανδρούπολη, ένας με καταγωγή από Θεσσαλονίκη και μία με καταγωγή από Έδεσσα.

Δόθηκαν και δύο εξιτήρια, σε δύο νεαρούς άνδρες από τη Δράμα, ηλικίας 20 και 29 ετών, που είχαν μπει στο νοσοκομείο στις 25 Οκτωβρίου ο πρώτος και στις 30 Οκτωβρίου ο δεύτερος.

Με τα δεδομένα αυτά, σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 66 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 52 στις Μονάδες Covid-19, έξι (6) στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και οκτώ (8) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από εχθές, με νεότερη απόφαση της διοίκησης, τέθηκαν στη διάθεση ασθενών με κορωνοϊό και οι 16 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Πλήρης είναι η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, δυναμικής έξι κλινών, ενώ η τρίτη Μονάδα Covid-19, που ετοιμάστηκε στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου μόλις προχθές, υποδέχθηκε ήδη τους δύο πρώτους ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, μετά και τις τελευταίες αναδιατάξεις, μπορεί να νοσηλεύσει έως και 102 ασθενείς που δεν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και διασωλήνωση και 16, πλέον, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται τα βαριά περιστατικά.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

“Έπεσαν” οι υπογραφές για έργο που αφορά 33 γεωτρήσεις στην περιοχή «ΣΑΓΗΝΗ» Δήμου Ορεστιάδας

editor

Διδυμότειχο: Έκκληση του δήμου στους πολίτες για ενίσχυση ατομικών μέτρων προστασίας απ’ τον κορονοϊό

editor

Ιφιγένεια Κουτσουβέλη (CEO Founder της AXEL): Το fashion brand από τη Θεσσαλονίκη έγινε international success story

editor
28/03/2024 20:23