19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

ΗΠΑ – Εκλογές: Σε αναβρασμό η Wall Street για το τελικό αποτέλεσμα

Οι επενδυτές της Wall Street και τα στελέχη του χρηματοπιστωτικού κλάδου, βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, καθώς δεν αναδείχθηκε σαφής νικητής στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ μετά το κλείσιμο στις κάλπες.

Ενώ ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τεράστιες φορολογικές ελαφρύνσεις στον χρηματοπιστωτικό βιομηχανία, η πρώτη θητεία του χαρακτηρίστηκε από αστάθεια και από απρόβλεπτες αποφάσεις, ιδίως στο διεθνές εμπόριο.

Φέτος, η ανεπιτυχής ανταπόκριση της κυβέρνησης Τραμπ στην πανδημία του κορωνοϊού δέχθηκε έτυχε δριμείας κριτική. Η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε, με τις αγορές να πλήττονται βάναυσα ​​και την ανεργία να ανεβαίνει στα ύψη, καθώς πόλεις και πολιτείες υιοθέτησαν διαφορετικές προσεγγίσεις για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν ξεπέρασε τον Τραμπ στη άντληση χρημάτων προεκλογικά. Ενώ πολλά στελέχη δήλωσαν ότι δεν υποστηρίζουν όλες τις πολιτικές του Μπάιντεν, πιστεύουν ότι θα είναι πιο προβλέψιμος και καλύτερος για τη χώρα.

«Αυτή είναι μια ψήφος για την ψυχή του έθνους μας. Ποιοι είμαστε πραγματικά. Ποιοι φιλοδοξούμε να είμαστε», ανέφερε ο Μάικ Νόβογκρατζ, διευθύνων σύμβουλος του Galaxy Digital που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και σημαντικός δωρητής στους Δημοκρατικούς.

«Πρέπει να παραδεχτούμε μια αίσθηση Deja vu. Δεν μου αρέσει. Ακόμα είναι νωρίς όμως», έγραψε αργότερα καθώς τα αποτελέσματα άρχισαν να αποκαλύπτονται.

Νωρίς σήμερα Τετάρτη, ο Τραμπ είναι φαίνεται να επικρατεί στο ζωτικό πεδίο μάχης της Φλόριντα και ηγείται σε άλλες πολιτείες, όμως ο Μπάιντεν αναπτέρωσε τις ελπίδες με την επικράτηση στην Αριζόνα και με το «μπλε τείχος» σε 3 πολιτείες -Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν- που ενδέχεται να χρειαστούν μέρες για να μετρήσουν τις ψήφους τους.

Οι επενδυτές αργά την Τρίτη άρχισαν να αντιστρέφουν κάποιες συναλλαγές που είχαν προκαλέσει άνοδο στους κύριους δείκτες της Wall Street νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας, αν και προειδοποίησαν ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να προβλέψουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Οι αναλυτές αναμένουν την καταγραφή των ψήφων, ειδικά αυτών μέσω επιστολικής ψήφου, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν μέρες για το τελικό αποτέλεσμα. Τόσο οι ομάδες του Τραμπ όσο και του Μπάιντεν είναι προετοιμασμένες να προσφύγουν στα δικαστήρια για το αποτέλεσμα.

Οι επενδυτές και οι διαχειριστές κεφαλαίων δήλωσαν ότι περίμεναν μια μεγάλη νύχτα. Ο Μαξ Γκόχμαν, επικεφαλής περιουσιακών στοιχείων στην Pacific Life Fund Advisors, είπε ότι εργαζόταν από το σπίτι του και δεν περιμένει να κοιμηθεί καθώς κοιτάζει τα αποτελέσματα.

Ο Άντονι Σκαραμούτσι, στέλεχος της κλάδου hedge fund, ο οποίος πέρασε 11 μέρες ως διευθυντής επικοινωνίας του Trump το 2017, δήλωσε μετά τις κάλπες που έκλεισαν στην Ανατολική Ακτή, πως ο αγώνας πιθανότατα θα ήταν πιο αμφίρροπος από ότι πίστευε αρχικά, αλλά ότι ακόμα πιστεύει πως θα κερδίσει ο Μπάιντεν για νίκη.

«Ναι, μπορεί να κερδίσει και θα είναι πολύ καλό για τις μετοχές. Η Wall Street περίμενε ήδη ένα «μπλε» κύμα, το οποίο πυροδότησε τα πρόσφατα κέρδη, ένα ράλι βασισμένο στη νίκη του Μπάιντεν».

Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts

Εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο τα έργα φυσικού αερίου στην Ορεστιάδα

editor

Δράσεις της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση του εμπορίου στην Ξάνθη

editor

Δώρο Χριστουγέννων 2019: Ποιοι οι δικαιούχοι

admin
19/04/2024 12:34