23 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν.Έβρου: “Η Κυβέρνηση οδηγεί τους εργαζομένους σε απόγνωση”

Την δική τους ενθαρρυντική φωνή δείχνουν προς τους συνεργαζομένους, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου οι οποίοι συμπαραστέκονται στις δύσκολες μέρες που έχουν έρθει αλλά υπόσχονται πως θα στηρίξουν όποιον χρειαστεί και στο μέλλον.

Ακολουθεί σχετικό Δελτίο Τύπου:

“Lockdown τώρα στην πολιτική της κυβέρνησης και στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων. Κανείς εργαζόμενος – αυτοαπασχολούμενος χωρίς εισόδημα”.

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία, συνολικά οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό δεχόμαστε μια επίθεση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προς τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Το λουκέτο στην εστίαση που αποφάσισε η κυβέρνηση οδηγεί για μια ακόμη φορά χιλιάδες εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες σε απόγνωση.

Ό,τι απέμεινε από το προηγούμενο lockdown της άνοιξης (Μάρτη-Μάη) αλλά κι από την καλοκαιρινή περίοδο με το άνοιγμα του τουρισμού προσαρμοσμένο στις επιδιώξεις των μεγαλοξενοδόχων, των τουριστικών γραφείων και των αεροπορικών εταιρειών, έρχεται να το αποτελειώσει η νέα προκλητική επίκληση της «ατομικής ευθύνης», αφήνοντας όσους σήκωσαν τα βάρη το προηγούμενο διάστημα αντιμέτωπους με την ανεργία και το οριστικό λουκέτο.

Η πενιχρή αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους και η αναστολή πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους αυτοαπασχολούμενους, δεν αποτελούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Τινάζουν στον αέρα το οικογενειακό εισόδημα και μεταθέτουν για αργότερα το οριστικό κλείσιμο.

Συνάδελφοι,

Στο προηγούμενο κλείσιμο, με κινητοποιήσεις χιλιάδων συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει κάποιο επίδομα, να πάρει μέτρα για τους εποχικούς συναδέλφους. Ωστόσο, αυτά δεν είναι αρκετά. Τα 534 ευρώ, που τα δίνουν και με καθυστέρηση, δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης ενός εργαζόμενου. Για αυτό το νέο lockdown δεν πρέπει να κλείσει κανένα στόμα, να μην πνίξει καμιά αγωνιστική φωνή, να μην κλειδώσει κανέναν σπίτι του.

Η ατομική ευθύνη εργαζομένων, ανέργων και μικροεπαγγελματιών είναι να συναντηθούμε όλοι μαζί στον αγώνα για να διεκδικήσουμε: να μη μείνει κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Nα διαγραφούν όλα τα χρέη σε δημόσιο και τράπεζες. Nα διακοπεί κάθε χρέωση σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

Να τσακίσουμε κάθε αντίληψη ότι για τις άσχημες και πρωτόγνωρες εξελίξεις που ζούμε στη δουλειά και στο σπίτι ευθύνεται η πανδημία, βγάζοντας λάδι τις πολιτικές που έχουν μετατρέψει τα πρωτόκολλα υγείας σε πρωτόκολλα της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην χώρα μας και σε όλη την ΕΕ, θυσιάζοντας την υγεία των λαών στις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Να απαιτήσουμε να παρθούν μέτρα έστω και τώρα όπως:
Να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, να θωρακιστεί έστω και τώρα το σύστημα υγείας. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν ΜΕΘ και μαζικά τεστ. Εδώ και τώρα άμεσα μέτρα στην παιδεία και στα μέσα μεταφοράς. Ουσιαστικός, πραγματικός έλεγχος για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας στους χώρους δουλειάς που μένουν ανοιχτοί.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

Συνάδελφοι,

κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος σε αυτόν τον πόλεμο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η δράση πρέπει να είναι συλλογική!!! Το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου καλεί τον κάθε εργαζόμενο στα ξενοδοχεία (μόνιμο, εποχικό ή έξτρα), τα καφέ και τα bar, τις ταβέρνες και τα ταχυφαγεία, τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία, τους διανομείς στην από κοινού διεκδίκηση και αντίσταση, γιατί μόνο τα σωματεία αποτελούν ουσιαστικό στήριγμα των εργαζομένων.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα

Για οτιδήποτε να θυμάστε: δεν είστε μόνοι. Το Σωματείο είναι εδώ, δίπλα σας. Κανείς να μην αφήσει τις δυσκολίες να τον απογοητεύσουν.

Ελάτε σε επικοινωνία με το Σωματείο μας. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε το κάθε πρόβλημα.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αν. Δημοσχάκης: Επίσκεψη …νοστιμιάς και ποιότητας…στην επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων ΟικογένειαςΤραμπίδη

editor

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου, ο Μ. Κατραντζή υποψήφιος με τη ΝΔ στη Ροδόπη

editor

Τον Έβρο επισκέπτεται σήμερα ο Γ. Οικονόμου

editor
23/02/2024 4:54