Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις το τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης

Το Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Αλεξανδρούπολης συνεχίζει δυναμικά το έργο του και ενημερώνει για την ατομική υγιεινή αλλά και για την σωστή υγιεινή που είναι απαραίτητη στους αγώνες.

Συγκεκριμένα, έγινε εκπαίδευση ατομικής υγιεινής στο 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης. Στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας στα σχολεία πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γενικό Λύκειο της Αλεξανδρούπολης το πρόγραμμα εκπαίδευσης ατομικής υγιεινής  με στόχο τον περιορισμό  της διασποράς της πανδημίας covid-19.

Έτσι, στις 23 Οκτωβρίου 2020 εκπαιδεύτηκαν όλοι οι μαθητές των δεκατριών τμημάτων του Λυκείου, η εκπαίδευση των οποίων  ήταν βιωματική και διαδραστική.

Αναλυτικότερα  αφορούσε τον τρόπο μετάδοσης του κορονοϊού SARS-COV2, οδηγίες ατομικής υγιεινής και συγκεκριμένα υγιεινή χεριών, ορθή χρήση μάσκας και συμβουλές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής.

Επιπλέον η δεύτερη δράση τους αφορούσε την Υγειονομική κάλυψη αγώνων.

Η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Υγείας παραβρέθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2020 στο αναπτυξιακό πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. για το πρόγραμμα «ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» συγκεντρώθηκαν κορίτσια ηλικίας από 8 έως 13 ετών από όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ με στόχο μέσω του παιχνιδιού να γνωρίσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και να ασχοληθούν με αυτό.
Οι εθελοντές μας αντιμετώπισαν περιστατικά θλάσεων.

Στις 25 Οκτωβρίου 2020 στην αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας μπάσκετ «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» έναντι της ομάδας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» Διδυμοτείχου, στην κατηγορία των παίδων.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ο δήμος Ορεστιάδας ενημερώνει τους πολίτες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

editor

Έβρος: Βολές αρμάτων θα πραγματοποιηθούν στον “Αετό”

editor

O Mητσοτάκης συγκαλεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου

admin