Κοινωνία Τοπικά Νέα

Γιαλαμάς: Ζητάμε δειγματοληπτικούς ελέγχους στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και τους χώρους κράτησης

Τα νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε συναδέρφους του Συνοριοφύλακες από το Σουφλί, προκάλεσαν την παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, που επανάφερε ένα πάγιο αίτημα του ίδιου και των συναδέρφων του οι οποίοι υπηρετούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Με ανάρτηση του, ο κ.Γιαλαμάς ζητάει την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλες τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, καθώς και τεστ μοριακού ελέγχου σε συναδέρφους του οι οποίοι επιστρέφουν από άδειες ή έρχονται με απόσπαση από άλλες περιοχές. Γιατί διαφορετικά όπως επισημαίνει, αν συνεχιστούν τα κρούσματα και η καραντίνα που αναπόφευκτα μπαίνουν οι υπόλοιποι Συνοριοφύλακες, σε λίγο οι Υπηρεσίες θα υπολειτουργούν. Όπως λοιπόν επισημαίνει χαρακτηριστικά:

“Τα κρούσματα πλέον και στις Υπηρεσίες μας δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά. Θα ήθελα να τονίσω ξανά πώς αν όλοι μας που εργαζόμαστε στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του Νόμου μας καθώς και στους χώρους κράτησης (Προκεκα και ΚΥΤ Φυλακίου) και που ερχόμαστε σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα μπαίνουμε σε καραντίνα, σύντομα τα Τμήματα μας θα λειτουργούν με τη μισή δύναμή τους . Μπορεί λοιπόν, η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας να τεθεί «σε καραντίνα»; Μήπως μας θεωρούν άτρωτους;;; μήπως έχουμε ανοσία και δεν μας το λένε;;
Το γνωρίζουμε ότι γίνεται μέχρι σήμερα, μεγάλη προσπάθεια από την Φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και καταβάλλει μεγάλο κόπο για να δραστηριοποιηθούν τα κλιμάκιά του ΕΟΔΥ δυστυχώς όμως , η κωλυσιεργία τους είναι χαρακτηριστική.
Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου ζητά επιτακτικά δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλες Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του Νόμου μας καθώς και στους αναφερόμενους χώρους κράτησης , καθώς και την πραγματοποίηση μοριακού τεστ σε όλους τους Συναδέλφους μας που επιστρέφουν από άδεια ή είναι αποσπασμένοι από άλλες περιοχές της χώρας μας προς ενίσχυση των Υπηρεσιών μας”.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Τράπεζες: Αυτές είναι οι χρεώσεις που καταργούνται

admin

Σύγχυση και αναπάντητα ερωτήματα για το self testing – Τι λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου

editor

Συνελήφθη 42χρονος εντός του λιμένα Αλεξανδρούπολης με ναρκωτικά

editor