19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σαμοθράκη: Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα τα μαθήματα νοηματικής γλώσσας – Συνεχίζονται οι εγγραφές

μος Σαμοθράκης ανακοίνωσε πως  σε συνεργασία με τη σχολή ‘”ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”, ότι ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα καιι συγκεκριμένα την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 τα δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας σε παιδιά,εφήβους και ενήλικους.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Νοηματικής Γλώσσας Γέφυρες Επικοινωνίας ιδρύθηκε το 2004 από μια ομάδα ειδικών επιστημόνων και συνεργατών με κοινό όραμα και σκοπό την υποστήριξη, προαγωγή και διάδοση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

Μέσα από την εκπαίδευση στην ΕΝΓ και το εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών επιτυγχάνονται παράλληλα δύο σημαντικοί στόχοι: Οι ακούοντες οποιασδήποτε ειδικότητας και ηλικίας ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τόσο την ΕΝΓ, όσο και την κοινότητα των κωφών. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες για ισότιμη επικοινωνία και παροχή υπηρεσιών προς τα κωφά και βαρήκοα άτομα.

Οι συμμετοχές είναι ήδη 43. Τα μαθήματα θα διεξάγονται Τρίτη με Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα Σαμοθράκης, με απόλυτη τήρηση των κανόνων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η δράση υλοποιείται χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία μελών της σχολής «ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» που διαμένουν στο νησί και τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά. Επίσης, η δράση αποτελεί την απαρχή για μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων που προγραμματίζει ο Δήμος με σκοπό να καταστεί το νησί της Σαμοθράκης, περισσότερο φιλικό σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες.
Συνεχίζονται οι εγγραφές στα δωρεάν μαθήματα. Πληροφορίες και εγγραφές στο Κέντρο Κοινότητας.
Tηλέφωνο: 2551098097

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Τέλος το κάπνισμα σε όλα τα δημόσια κτίρια

admin

Μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης ζητά ο Σταύρος Κελέτσης από τον νέο Υπουργό Υγείας

editor

Αλεξανδρούπολη: Στο ΕΣΠΑ το νέο σύστημα φυσικού αερίου προϋπολογισμού 363,7 εκατ. ευρώ

editor
19/04/2024 22:28