20 Μαΐου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Ξεκινά για 2η σχολική χρονιά ο «Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» στο Δήμο Ορεστιάδας

Οι μαθητές διαδίδουν το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας. Ο Δήμος Ορεστιάδας συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά τον “Μαραθώνιο της Ανακύκλωσης” και στους σχολικούς χώρους και οι μαθητές θα γίνουν οι αρωγοί για ένα καλύτερο μέλλον!

Ακολουθεί σχετικό Δελτίο Τύπου:

Η σχολική κοινότητα του Δήμου Ορεστιάδας κάνει την ανακύκλωση «παιχνίδι» με τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/orestiada.

Με οδηγό τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, καθώς συλλέχθηκαν από τα δημοτικά σχολεία 1.700 και πλέον κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών(χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), η δράση επεκτείνεται φέτος και στα νηπιαγωγεία του Δήμου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, τα παρακάτω υλικά:

Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
Αλουμίνιο
Μπαταρίες
και φέτος προστίθεται ένα επιπλέον ρεύμα το Πλαστικό.
Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό, ανά υλικό.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι και οι γονείς, καθώς μπορούν να ενισχύουν τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και να δωρίζουν πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ και την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο). Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Ορεστιάδας φιλοδοξεί οι μαθητές των νηπιαγωγείων να αγκαλιάσουν τη δράση με τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως οι μαθητές των δημοτικών σχολείων. Στόχος είναι να ανακυκλώνουμε τα ήδη υπάρχοντα υλικά  που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και να περιορίσουμε όλο και περισσότερο τα απόβλητα που παράγουμε.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνάντηση Δερμεντζόπουλου με τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Θράκης Α.Παλακίδη, για τουριστικά θέματα

editor

Γιατρός “μαϊμού” εξαπάτησε ηλικιωμένη σε χωριό του Έβρου!

editor

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στην Αθήνα για συναντήσεις με κυβερνητικούς υπηρεσιακούς παράγοντες

editor
20/05/2022 3:38