25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΒΙΝΤΕΟ: Ολοκληρώνονται τα έργα στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης, που άλλαξε ήδη όψη

Ολοκληρώνονται τα έργα στην παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης, η οποία έχει ήδη αλλάξει όψη τόσο στο τμήμα που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα όσο και στην παραλιακή οδό.

Μετά την ξενάγηση που έκανε πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης στους δημοσιογράφους, αναμένεται κάτι ανάλογο να συμβεί και με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, ο οποίος και θα εγκαινιάσει το έργο μαζί με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ

Τα τέσσερα (4) εγκεκριμένα έργα υποδομών της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης Αλεξανδρούπολης (ΣΒΑΑ),  που παρουσίασε ο κ.Ζαμπούκης και ήδη έχουν στο μεγαλύτερο μέρος υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι:

-Διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αφορά στη διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 1.192.202 ευρώ

-Ανάπλαση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αλεξανδρούπολης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2021, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 2.332.790 ευρώ.

-Ανάδειξη-αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι. Αποκατάσταση και αλλαγή αποθηκών 1-3 σε έκθεση πώληση, κινηματοθέατρο και ανέγερση νέου κτηρίου με χρήση συνάθροισης κοινού (χώροι εστίασης, καφέ). Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 2.950.000 ευρώ, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022

-Επέκταση ποδηλατόδρομου και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης, έργο που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτύρονται οι μαθητές για την χρήση μάσκας στα σχολεία (video)

editor

Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές

editor

Κορωνοϊός: 821 κρούσματα σε όλη τη χώρα

admin
25/04/2024 15:35