Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κορονοϊός: Δειγματοληψίες σήμερα και αύριο από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Κομοτηνή

Δειγματοληψίες από κλιμάκια του ΕΟΔΥ για ανίχνευση του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή, μετά από εισήγηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτό είχε αποφασιστεί σε σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην έδρα της Περιφέρειας, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη, του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Λουκά Γεωργίου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων. Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ροδόπη, έφερε την αποδοχή απ’ τον ΕΟΔΥ της πρότασης που διατυπώθηκε και σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κατόπιν σχετικής εισήγησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και με στόχο να ανιχνευθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού Covid-19 στο γενικό πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κομοτηνής την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 12:00-15:00 στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ (πρώην Υγειονομικό, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Συμεωνίδη, απέναντι από το ΙΚΑ).

Οι δειγματοληψίες θα γίνουν σε εθελοντική βάση, ανώνυμα και δωρεάν, με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις επιδημιολογικές ανάγκες στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης,οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα σε μέρη και ώρες που θα ανακοινωθούν.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

admin

Προχωρά η διαδικασία για προσλήψεις στο «Βοήθεια στο σπίτι»

admin

Φοιτητικό επίδομα: Τι οφείλουν να κάνουν οι υποψήφιοι για την αίτησή τους

admin