18 Μαΐου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Νέα δήλωση – απάντηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για το ναΐδιο του Οσίου Παϊσίου στον Πλατανότοπο Μαΐστρου

Σε απάντηση κάποιου κειμένου που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Μηροπολίτης Αλεξανδρούπολης θέλησε να δώσει για ακόμη μια φορά την δική του απάντηση.

“Τα έτη 2018 και 2019 η Ιερά Μητρόπολη σε συμφωνία με την οικογένεια των ιδιοκτητών του Ναϊδίου πράγματι έστειλε παγκάρι και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, 7.000,00 € το 2018 και 8.000,00 € το 2019 αντίστοιχα, κατετέθησαν με επίσημο Γραμμάτιο Εισπράξεως στο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως από τον εκ των ιδιοκτητών κ. Αναστάσιο Μαυροκέφαλο, ο οποίος ήταν Ταμίας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κατά την περίοδο εκείνη. Άρα η οικογένεια είχε σαφή γνώση για το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν την ημέρα της πανηγύρεως των ετών 2018 και 2019.

Κανείς όμως δεν γνωρίζει εάν ενδεχομένως υπήρχε διαχείριση κατά την ημέρα της πανηγύρεως, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες των προηγουμένων ετών και από τότε που το ναΐδιο τέθηκε σε δημόσια λατρεία με πλήθη λαού και προσέλευση λεωφορείων από όλη την Ελλάδα. Το γεγονός αυτό έγινε θέμα στα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

Προτείναμε στην οικογένεια των ιδιοκτητών να παραμείνει το ναΐδιο ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους καθημερινά, όμως δυστυχώς δεν το δέχτηκαν υπό τις προϋποθέσεις που ρητά θέτει η νομοθεσία.

Η ύπαρξη παγκαριών λοιπόν σε όλους τους ναούς της χώρας μας που βρίσκονται σε δημόσια λατρεία με ευθύνη των Μητροπόλεων, είναι ο μόνος τρόπος που διασφαλίζει την νόμιμη διαχείριση.

Η νομοθεσία δεν προβλέπει ιδιωτικό ναό ως κέντρο δημόσιας λατρείας, αλλά ούτε και η Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας το ευλογεί. Διαφορετικά θα πλημμύριζαν τα κτήματα με ναΐδια και άλλους ευκτηρίους οίκους, ανεξέλεγκτα.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ξαναλειτουργούν φέτος, μετά από 2 χρόνια, οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης – Οι εγγραφές

editor

Σουφλί: Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων Ρούσσας-Γονικού, για την επικίνδυνη κατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου

editor

ΕΛ.ΑΣ.: Ανακοίνωση για δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας

admin
18/05/2022 13:28