18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτισμός Τοπικά Νέα

Σε 9 μήνες θα είναι έτοιμος ο νέος χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Αλώνια Σαμοθράκης

Σε υπογραφή της συμβάσης εκτέλεσης του έργου «Δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στο παλιό σχολείο Αλωνίων» προχώρησαν ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κος Νίκος Γαλατούμος, με τον ανάδοχο του έργου και εκπρόσωπο της εταιρείας “ΠΚ ΤΕΧΝΙΚΗ OE” κο Π. Παρασκευόπουλο, στις 26 Οκτωβρίου 2020 μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 113.848,31 € με ΦΠΑ, προβλέπει την μετατροπή του παλιού σχολείου Αλωνίων σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 9 μηνών.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020» για παρεμβάσεις Δημόσιου χαρακτήρα στο υπομέτρο 1.2 με την απόφαση 3667/9-8-2019 της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης του ΕΠ της ΠΑΜΘ.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση μιας παρέμβασης σε ένα ιστορικό κτίριο του οικισμού των Αλωνίων, τονίζοντας ότι το κτίριο θα αποτελέσει ένα στολίδι για τα Αλώνια, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθεί και από τις νεότερες γενεές.

Επιπρόσθετα τονίζει την ικανοποίηση του για την ταχύτατη ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία εξελίχτηκε ομαλά παρά τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού και το lock down της Άνοιξης του 2020, καθώς ο Δήμος Σαμοθράκης είναι από τους πρώτους που συμβασιοποιεί έργο από το πρόγραμμα και το έργο εντάχθηκε πριν 14 μήνες.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αν. Δημοσχάκης: Ο Ελληνικός λαός ανανέωσε την ψήφο εμπιστοσύνης του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ΝΔ

editor

Καταστροφή πυρομαχικών στο πεδίο βολής “Αετός”

editor

ΤΑΑΕ ΕΒΡΟΥ για κορωνοϊό

admin
18/04/2024 10:21