24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σταθμό εξυπηρέτησης και επικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους, εγκατέστησε η Διοίκηση του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία με την πανδημία του κορονοϊού και ενώ το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που αποτελεί και Νοσοκομείο Αναφοράς για τον Covid-19 δέχεται αυξημένη… πίεση, η διοίκηση του και ο επικεφαλής Διοικητής Βαγγέλης Ρούφος, φροντίζουν να δίνουν λύσεις σε προβλήματα.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε:

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης θέλοντας να βελτιώσει και να διευκολύνει την προσβασιμότητα των ατόμων με απώλεια ακοής στις υπηρεσίες του Π.Γ.Ν.Α. εγκατέστησε, το Σάββατο 10-10-2020, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Π.Γ.Ν.Α., σταθμό εξυπηρέτησης επικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους, που χρησιμοποιούν την νοηματική γλώσσα, που αποτελεί προσφορά του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (ΕΙΚ).

Πρόκειται για έναν σταθμό που περιλαμβάνει μία βάση και ένα (φορητό) tablet, το οποίο συνδέεται μέσω του διαδικτύου και της ειδικής εφαρμογής Iris απ’ ευθείας με το τηλεπικοινωνιακό κέντρο του ΕΙΚ. Με αυτόν τον τρόπο το άτομο με κώφωση μπορεί να εξυπηρετείται σε 24ωρη βάση από τους διερμηνείς είτε για να κλείσει ένα ραντεβού με τον γιατρό είτε για οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη μέσα στο νοσοκομείο.
Στην εγκατάσταση του σταθμού παρευρέθησαν εκτός από εξειδικευμένο προσωπικό του Π.Γ.Ν.Α., εκπρόσωποι του προγράμματος από την Αθήνα, διερμηνέας του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών καθώς επίσης και μέλη του Δ.Σ του Νομαρχιακού συλλόγου Α.ΜΕ.Α. Ν. Έβρου.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

ΑΜΘ: Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν έντεκα άτομα

editor

Στην κορυφή του κόσμου ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

admin

Δύο νέες χρηματοδοτήσεις για πυροπροστασία & περιβάλλον εγκρίθηκαν στον δήμο Σουφλίου

editor
24/04/2024 0:15