25 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Επιθεώρηση των έργων της Περιφέρειας ΑΜΘ στον βόρειο Έβρο, έκαναν Πέτροβιτς, Βενετίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιθεώρηση των έργων, αλλά και των άλλων παρεμβάσεων, όπως τον καθαρισμό ρεμάτων που πραγματοποίησε στον βόρειο Έβρο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έκαναν χθες ο Δημήτρης Πέτροβιτς με τον Κώστα Βενετίδη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ο οποίος όμως μένοντας μόνιμα στην Ορεστιάδα ασχολείται ιδιαίτερα με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, μαζί με την κ.Λυμπερίδου από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, βρέθηκαν αρχικά στο Ορμένιο.

Εκεί έγιναν εργασίες όχι μόνο βελτίωσης του οδοστρώματος που οδηγεί προς το Τελωνείου Ορμενίου και την Βουλγαρία με νέο ασφαλτοτάπητα, αλλά και αποκατάσταση σε δύσκολα σημεία που είχαν πάθει καθίζηση και ήταν επικίνδυνα.

Οι εργασίες μάλιστα σε ένα κομμάτι συνεχίζονται, όπως τους ενημέρωσε αναλυτικά η εκπρόσωπος των τεχνικών υπηρεσιών. Πέτροβιτς και Βενετίδης μπήκαν και μέσα στο εργοτάξιο ή στις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και διαπίστωσαν την δουλειά που γίνεται.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη νότια είσοδο της Ορεστιάδας και συγκεκριμένα στον δρόμο που οδηγεί από και προς το Διδυμότειχο απ’ αυτήν. Εκεί έγινε βελτίωση του οδοστρώματος, το οποίο είχε προβλήματα σε αρκετά σημεία του και η πολύ καλύτερη κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Οι δυο Εβρίτες Αντιπεριφερειάρχες βρέθηκαν μετά στον κόμβο Θυρέας-Ασημενίου, στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου και διαπίστωσαν ότι υπήρξε καταλυτική παρέμβαση καθαρισμού των ρεμάτων. Εκεί η κατάσταση ήταν κάτι παραπάνω από προβληματική και δημιουργούνταν με τις βροχές σοβαρά προβλήματα, αφού πλημμύριζε ο κόμβος και κινδύνευαν όσοι πήγαιναν σε Θυρέα, Λαγό, Ασημένιο, όταν μάλιστα προς τα δυο πρώτα χωριά κινούνται και πολλοί στρατιωτικοί.

Τελευταίος τους σταθμός ήταν ρέματα που βρίσκονται περιμετρικά στην πόλη του Διδυμοτείχου και τα οποία καθαρίστηκαν μετά από αρκετό καιρό. Οι Πέτροβιτς, Βενετίδης βρέθηκαν στην περιοχή του περιμετρικού δρόμου Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας, όπου βρίσκονται τα γραφεία ΕΦΚΑ, δικαστηρίων αλλά και σχολεία και έγινε καθαρισμός από τα συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜΘ, ώστε εν όψει του χειμώνα και των βροχοπτώσεων να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ποιες παρεμβάσεις και που έγιναν από την Περιφέρεια ΑΜΘ
Οι παρεμβάσεις και τα έργα της Περιφέρειας ΑΜΘ στον βόρειο Έβρο έγιναν στα εξής σημεία:

Καθαρισμοί ρεμάτων
Στα Δίκαια καθαρισμός ρεμάτων 663 μέτρα
Στο Σπήλαιο καθαρισμός ρεμάτων 637 μέτρα
Στον Κριό καθαρισμός ρεμάτων 92 μέτρα
Στην Καβύλη καθαρισμός ρεμάτων 529 μέτρα
Στη Ν.Βύσσα καθαρισμός ρεμάτων 683 μέτρα
Στη Στέρνα καθαρισμός ρεμάτων 1806 μέτρα
Στο Νεοχώρι καθαρισμός ρεμάτων 1267 μέτρα
Στη Λεπτή καθαρισμός ρεμάτων 310 μέτρα
Στον Πύργο καθαρισμός ρεμάτων 2943 μέτρα

Στο Θούριο καθαρισμός ρεμάτων 1562 μέτρα
Στο Σοφικό καθαρισμός ρεμάτων 1792 μέτρα
Στο Πύθιο καθαρισμός ρεμάτων 435 μέτρα
Στο Ισαάκιο καθαρισμός ρεμάτων 1004 μέτρα
Στο Διδυμότειχο καθαρισμός ρεμάτων 2092 μέτρα, απ’ τα οποία τα 1707 μέτρα καθαρίστηκαν με εκσκαφέα της υπηρεσίας
Κόμβος Θυρέας καθαρισμός ρεμάτων 175 μέτρα
Στην Καρωτή καθαρισμός ρεμάτων 758 μέτρα
Στην Κυανή καθαρισμός ρεμάτων 997 μέτρα
Στην Χελιδόνα καθαρισμός ρεμάτων 60 μέτρα
Στην Μικρή Δοξιπάρα καθαρισμός ρεμάτων 497 μέτρα
Επί της επαρχιακής οδού Λάδης-Κυπρίνου, διάνοιξη τεχνικού και καθαρισμός ρέματος 115 μέτρα
Στο Ελληνοχώρι τα 294 μέτρα ρεμάτων καθαρίστηκαν με εκσκαφέα της υπηρεσίας

Επίσης, καθαρίστηκαν σταθεροποιημένα ερείσματα και φρεάτια επί του Κάθετου Άξονα σε μήκος 10.500 μέτρων ένθεν και ένθεν με μηχανήματα ιδιωτών, αποστραγγιστικά κανάλια και ερείσματα Επαρχιακών δρόμων σε μήκος 132.000 μέτρων ένθεν και ένθεν με μηχανήματα της Υπηρεσίας.

Το έργο στην περιοχή Ορμενίου-ελληνοβουλγαρικών συνόρων

Επιπλέον, στον βόρειο Έβρο βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο: “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟ51”, ΠΡΟΫ[ΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.500.000 ευρώ (σύμβαση ποσού 584.535 ευρώ)Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες στα τμήματα από τον κόμβο Ορμενίου έως ελληνοβουλγαρικά σύνορα και από κόμβο Ορεστιάδας έως το τέλος νησίας επί του Κάθετου Άξονα Αρδανίου-Ορμενίου. Οι εργασίες στο έργο αυτό συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν στις 6 Οκτωβρίου 2021.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Δήμαρχος Ορεστιάδας: Θωρακισμένα τα 40 από τα 200 χιλιόμετρα του ποταμού Έβρου- Πάντα θα υπάρχουν περάσματα

editor

Πόσο θα μας κοστίζουν οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ

admin

3η Διεθνής Διεπιστημονίκη Ημερίδα: «Ο Αθλητικός Στοιχηματισμός Σήμερα: Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία»

admin
25/02/2024 10:10