18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Αλλαγή ώρας 2020: Πότε αλλάζει και πότε καταργείται

Αυτήν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, όπως κάθε τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας στην χειμερινή ώρα.

Έτσι τα ξημερώματα της Κυριακής θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.

 

Ωστόσο η αλλαγή ώρας δεν θα συνεχίσει να συμβαίνει για πολύ ακόμη, καθώς υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

Συγκεκριμένα:

Με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά, η ολομέλεια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα (θερινή και χειμερινή ώρα) από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021

Το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων από το 2018, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή θα επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πώς καθιερώθηκε η αλλαγή ώρας

Ήταν το 1976, όταν με αφορμή την πετρελαϊκή κρίση, αποφασίστηκε στην Ευρώπη η καθιέρωση της θερινής ώρας με στόχο την εκμετάλλευση του ηλιακού φωτός για τις ώρες εργασίας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ευρεία σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου στο Δήμο Αρριανών

editor

Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου

editor

Ξάνθη: Καλλιεργούσε φυτά κάνναβης στην αυλή του σπιτιού του και σε θερμοκήπιο

editor
18/04/2024 21:56