22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μουσουλμάνοι Άβαντος: “Δεν είμαστε Ρομά – Δεν θέλουμε κεραίες με χρηματοδότηση από πρόγραμμα για Ρομά”

Επιστολή που συνοδεύεται απο 602 υπογραφές απέστειλαν οι μουσουλμάνοι της Αλεξανδρούπολης μέσω της οποίας ζητούν από την δημοτική αρχή τα έργα που τους αφορούν να χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του Δήμου και όχι από πρόγραμμα για Ρομά καθώς όπως ξεκαθαρίζουν στην ακόλουθη επιστολή δεν είναι Ρομά.

Συγκεκριμένα αναφέρουν “Είμαστε ντόπιοι Αλεξανδρουπολίτες σε αυτό το τόπο γεννήθηκαν και πέθαναν οι παππούδες μας. Σεβόμαστε όλες τις φυλές των συνάνθρωπων μας όμως δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν είμαστε ρομά. Είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες και ανήκουμε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Επιθυμούμε τα έργα και οι δράσεις που μας αφορούν να γίνονται με κριτήρια οικονομικά αλλά και κοινωνικά ως προς τη ποιότητα ζωής που πρέπει να έχει κάθε δημότης Αλεξανδρούπολης.

Η αδυναμία πρόσβασης των κάτοικων της περιοχής Τέρμα Άβαντος στην επικοινωνία και το διαδίκτυο είναι ένα πρόβλημα που ζητάμε από τον δήμο και τη πολιτεία γενικότερα να λυθεί θέτοντας το στον αρμόδιο φορέα (ΟΤΕ).

Αν χρειαστεί χρηματοδότηση αυτή να γίνει από τον προϋπολογισμό των δημοσίων ταμείων (δήμου ή κεντρικής κυβέρνησης) όπου συνεισφέρουμε και εμείς. Δεν θέλουμε κεραίες για πρόσβαση στο διαδίκτυο με χρηματοδότηση από πρόγραμμα για Ρομά”.

Την επιστολή υπογράφει το Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη» Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλωσσά τα τουρκικά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Εντός του 2023 θα ξεκινήσει η λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης

editor

Παγκόσμια διάκριση για τους φοιτητές της ομάδας ρομποτικής του ΔΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

editor

Eλκυστικός city break προορισμός για Τούρκους επισκέπτες η Αλεξανδρούπολη

editor
22/07/2024 14:35