30 Μαΐου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η ΑΜΘ συμμετέχει στην εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στην έδρα της περιφέρειας, παρουσία της συντονίστριας της εκστρατείας στην Ελλάδα, βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης Έλενας Ράπτη.

Με το σύμφωνο συνεργασίας, η περιφέρεια ΑΜΘ θα συμμετέχει σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που θα διαδίδουν τα μηνύματα της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.

Στόχος είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος Δικαιωμάτων του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, αγγίζει περίπου ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μέτιος τόνισε ότι «πρόκειται για ένα ακόμη βήμα που κάνουμε στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία των πιο αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, το οποίο σε αυτήν την περίπτωση είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αφορά στα παιδιά».

Από την πλευρά της, η κ. Ράπτη εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι όλο και περισσότερες Περιφέρειες επιλέγουν να συνεργαστούν με το Συμβούλιο της Ευρώπης ώστε να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες για την προστασία των παιδιών.

«Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός», συμπλήρωσε η κ. Ράπτη, «ότι η ενημέρωση θα φτάσει σε γονείς και παιδιά μέσα από τα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Δικός μου ρόλος, ο συντονισμός αυτών των πρωτοβουλιών με την περιφέρεια, καθώς και η διασφάλιση ότι όλες οι ενέργειες θα γίνουν βάσει των προδιαγραφών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Το μήνυμα της Κ. Σακελλαροπούλου από τον φράχτη του Έβρου (vid)

editor

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

editor

Αλεξανδρούπολη: Έκλεψε αυτοκίνητο, διέρρηξε κατάστημα και σπίτι αλλά συνελήφθη

editor
30/05/2023 17:18