20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Με 1.440.260 ευρώ θα ανακαινιστεί το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Σοβαρό πλήγμα είχε δεχτεί πρίν από 3,5 χρόνια το κέντρο υγείας της Σαμοθράκης, το οποίο παρέμεινε έτσι μέχρι και σήμερα, όπου επιτέλους έφτασε η στιγμή για την αναστήλωσή του!

Δειλά – δειλά αλλά σταθερά προχωράει η ανέγερση, ή μάλλον η «ανακαίνιση» του Κέντρου Υγείας στη Χώρα Σαμοθράκης.

Η μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί του Έβρου τον Σεπτέμβριο του 2017 και που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε κτήρια, υποδομές και κατοικίες. Αποτέλεσμα της πλημμύρας ήταν να καταστραφεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, η αποθήκη φαρμάκων και να υποστούν σοβαρές ζημιές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, ενώ η Πυροσβεστική είχε καταφέρει μετά από πολλή ώρα να προσεγγίσει το χώρο ώστε να κάνει απάντληση υδάτων.

Με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη επισημάνθηκαν τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους φορείς τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το νησί της Σαμοθράκης σε αυτά τα πλαίσια ακολουθεί το Δελτίο Τύπου από την περιφέρεια ΑΜΘ:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η ανακατασκευή και ο καινούργιος εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας της Σαμοθράκης θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με πόρους ύψους 1.440.260 ευρώ.

Την ανακοίνωση της χρηματοδότησης έκανε ο ίδιος ο κ. Μέτιος στη Σαμοθράκη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με φορείς του νησιού λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα καταστεί δυνατή η αναδιαμόρφωση του Κέντρου Υγείας: θα κατεδαφιστούν κάποια τμήματά του και θα προστεθούν νέα, θα γίνει διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου καθώς και συνολική ανακαίνιση του κτιρίου.

Παράλληλα, το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης θα αποκτήσει νέο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, καθώς επίσης ένα καινούργιο ακτινολογικό μηχάνημα και σύστημα ψηφιοποίησης εικόνας.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

“Είναι στο Χέρι μας”: Σε κλείσιμο οδηγούνται τα πανεπιστημιακά τμήματα Ορεστιάδας

editor

Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

editor

Σε Αλεξανδρούπολη και Σέρρες σήμερα ο Γ. Βαρουφάκης

editor
20/04/2024 14:21