28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Οι κάτοικοι του δήμου Σαμοθράκης θα “σερφάρουν” δωρεάν σε δημόσιους χώρους

Ο Δήμος Σαμοθράκης, δίνοντας προτεραιότητα στις νέες τεχνολογίες προς όφελος του πολίτη, παρέχει πλέον τη δυνατότητα της ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης (WiFi) στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από την πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EE) www.wifi4eu.eu, ολοκλήρωσε τις εργασίες εγκατάστασης σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (WiFi). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά στη στήριξη των Δήμων κατά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi σε κέντρα δημόσιας ζωής.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Wifi4EU στον Δήμο Σαμοθράκης, το ασύρματο δίκτυο εξυπηρετεί εξωτερικούς χώρους, καλύπτοντας κεντρικά σημεία συνάθροισης πολιτών και επισκεπτών, κτήρια δημόσιου ενδιαφέροντος, για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες και τουριστικά σημεία για την πληροφόρηση των επισκεπτών.

Με τη χρήση συσκευών τεχνολογίας WiFi, όπως φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές tablet, οι πολίτες και οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, όταν είναι εντός της εμβέλειας της υπηρεσίας, στους παρακάτω χώρους:
• Χώρας Σαμοθράκης, Πλατεία Κέντρου Υγείας, ένα (1) σημείο
• Χώρας Σαμοθράκης, Κεντρικό Καλντερίμι-Πλατεία Λευκού Πύργου, ένα (1) σημείο
• Χώρα Σαμοθράκης Κεντρικό Καλντερίμι & Κεντρικές πλατείες Χώρας (Παπαγιώργη και Ρηγοπούλου), δύο (2) σημεία
• Καμαριώτισσα παραλιακό μέτωπο, λιμάνι – καταστήματα εστίασης, τέσσερα (4) σημεία.
• Θέρμα πλατεία Δημοτικού Υδροθεραπευτήριο – ένα (1) σημείο
• Θέρμα παραλιακό μέτωπο- λιμάνι, ένα (1) σημείο
• Θέρμα δημοτική κατασκήνωση (Camping) ελεύθερης διαβίωσης, ένα (1) σημείο

Στα σημεία αυτά οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με το όνομα δικτύου (SSID) WIFI4EU στη συνέχεια επιλέγουν το «Είσοδος – Login» στην αρχική οθόνη πρόσβασης (captive portal) επιλέγοντας “connecting” και μπορούν να κάνουν ελεύθερα χρήση υπηρεσιών Διαδικτύου.

Για τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου, o Δήμος Σαμοθράκης, ως δικαιούχος του έργου, εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού, 15.000 €. Έτσι, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, ολοκλήρωσε τις εργασίες εγκατάστασης σημείων ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης. Στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να προστεθούν και νέα σημεία.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Νικόλαος Γαλατούμος επεσήμανε ότι «αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για ενίσχυση των ψηφιακών ευκολιών», με στόχο τη βελτίωση της ψηφιακής καινοτομίας στο νησί.
Την εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου υλοποίησε η Πρίσμα Ηλεκτρονικά Α.Β.Ε.Ε.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης

editor

Το πρόγραμμα των λατρευτικών ακολουθιών στην Αγία Μαρίνα Μαΐστρου

editor

Ο καιρός σε Μακεδονία Θράκη

editor
28/03/2024 20:02