Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης “Γεώργιος Βιζυηνός” καλεί τα μέλη του σε μαζική – δυναμική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το πρωί της ίδιας μέρας στο κέντρο της πόλης.

Οι λόγοι της απεργίας είναι:

Ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία και τα κενά σε εκπαιδευτικούς δεν έχουν καλυφθεί ακόμα.
Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών έχει αφεθεί στην ατομική ευθύνη και την τύχη.

Τα περισσότερα σχολεία δεν καλύπτονται με προσωπικό καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της καθημερινής λειτουργίας τους.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων, δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο στο χτύπημα των δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών και

Επιμένει να μη δέχεται τις προτάσεις γονιών και εκπαιδευτικών για σπάσιμο τμημάτων όπου υπάρχει δυνατότητα.

Επιμένει στη μη διενέργεια μαζικών τεστ για COVID-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ακόμα και στα σχολεία που παρουσιάζεται κρούσμα.

Επιμένει στην online αναμετάδοση του μαθήματος.

Συνεχίζει το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων με τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών – διευθέτηση του εργασιακού ωραρίου (προς το παρόν) στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με τη θέληση του εργοδότη – απαξίωση του ρόλου των αιρετών των εργαζομένων στο δημόσιο παρεμβαίνοντας ακόμα και στον τρόπο εκλογής τους.

“Συνάδελφοι, η κατρακύλα δεν είναι νομοτέλεια. Με τον αγώνα μας μπορούμε να αποτρέψουμε την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και να επιβάλουμε λύσεις προς όφελος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και της εργασίας μας με δικαιώματα.”

Θέμα 2ο: Ταυτόχρονη σύγχρονη διδασκαλία

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να εφαρμόσει την ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθεί να επιλύσει.
Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να πραγματοποιήσουν την διδασκαλία στην αίθουσα του σχολείου σε «live» μετάδοση εκτός αυτού. Αυτή η «καινοτομία», ενώ επενδύεται με το λογικοφανές επιχείρημα της ισότιμης συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία δημιουργεί αγκυλωτικές καταστάσεις στο εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στην σχολική αίθουσα.
Ως εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι:
• Η ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση δεν μπορεί να αποτελεί τη δικαιολογία στην αλλοίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, λειτουργώντας σε βάρος των μαθητών, των εκπαιδευτικών, της ίδιας της ποιότητας της διδασκαλίας και της δημοκρατικής της έκφρασης στην τάξη.
• Αλλά ούτε να αποτελέσει και τον δούρειο ίππο για να αλώσει τον θεσμό της διδασκαλίας στις αίθουσες, όπως αυτή προσφέρεται με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στον αναντικατάστατο χώρο του σχολείου.
• Η διδακτική διαδικασία δεν μπορεί να γίνει reality και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν και να συντάξουν πρακτικό για τη μη συμμετοχή στην απαράδεκτη αυτή μορφή «μαθήματος». (Επισυνάπτουμε σχέδιο πρακτικού της ΔΟΕ).

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Related posts

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ν. Έβρου η “Δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, της χρήσης ακινήτων αγροκτήματος Παλαγίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης

admin

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη διακινητών

admin

Τα Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

admin