28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Ορεστιάδα: Αυτοψία απ’ το Τμήμα Περιβάλλοντος Έβρου στην παράνομη χωματερή του δήμου που αναδείξαμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκαταρκτική εξέταση έχει διατάξει η Εισαγγελία Ορεστιάδας μετά από τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ δημοσιεύματα του Evros-news.gr
-Αυτό ανάγκασε τον δήμο να “σκεπάσει” την απαράδεκτη κατάσταση με τα επικίνδυνα άδεια κουτιά φυτοφαρμάκων και όχι μόνο

Αυτοψία στην παράνομη χωματερή του δήμου Ορεστιάδας, η οποία βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο Ζάχαρης της πόλης και ανέδειξε με ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ δημοσιεύματα το Evros-news.gr τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, είχαμε χθες από το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδοοικονομίας Έβρου.

Όλα αυτά προφανώς προκλήθηκαν μετά την Προκαταρτική Εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Ορεστιάδας και ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες πολίτες που έκαναν καταγγελίες, αλλά θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες και ο υπεύθυνος του Evros-news.gr Κώστας Πιτιακούδης. Άλλωστε η ιστοσελίδα μας με επιτόπιο ρεπορτ΄ςζ και συγκεκριμένα ΒΙΝΤΕΟ, παρουσίασε την απαράδεκτη κατάσταση, με επικίνδυνα άδεια κουτιά φυτοφαρμάκων, τα οποία μηχανήματα του δήμου προσπαθούσαν να σκεπάσουν και να κρύψουν.

Όταν πάντως ξεκίνησε η έρευνα της Δικαιοσύνης και επειδή η δημοτική αρχή κατάλαβε ότι τα πράγματα γίνονται… δύσκολα γι’ αυτήν και προσωπικά για τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, στην χθεσινή αυτοψία του κλιμακίου από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας υπήρξε μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Γιατί ο χώρος είχε διαμορφωθεί, προφανώς από τον δήμο και παράλληλα τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες και με ταμπέλα που γράφει ότι απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών και μπάζων, όπως βλέπετε και στο ΒΙΝΤΕΟ από την κατάσταση που βρισκόταν χθες. Πάντως τα δεκάδες πεταμένα λάστιχα στον χώρο, όπως και τα άδεια κουτιά φυτοφαρμάκων παραμένουν ακόμα πεταμένα στο ρέμα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον σκουπιδότοπο του δήμου Ορεστιάδας.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Συλλήψεις 8 διακινητών μεταναστών σε Δράμα, Έβρο και Ροδόπη

editor

Προσλήψεις 6 ατόμων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

editor

Παραδόθηκαν τα σχολεία στην περιοχή ΚΕΓΕ & το νέο σχολικό κτήριο του Λυκείου Φερών

editor
28/03/2024 21:11