24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κορονοϊός: Στο “πράσινο” ο νομός Έβρου – Μέχρι τη 1 τα ξημερώματα τα καταστήματα καφέ-εστίασης

Στο “πράσινο” όσον αφορά την υγειονομική ασφάλεια και προστασία από τον κορονοϊό βρίσκεται ο νομός Έβρου και συγκεκριμένα στο επίπεδο 1, το καλύτερο σύμφωνα με την παρουσίαση του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας  που παρουσίασε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα επίσης με τις αλλαγές που ανακοίνωσε για τα ωράρια των εστιατορίων και των μπαρ ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού ο νομός Έβρου από την στιγμή χαρακτηρίστηκε “πράσινος” και εντάχθηκε στο πρώτο επίπεδο, τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι στις 5 το πρωί.

Τα ωράρια πλέον θα ισχύουν και σε περιοχές, οι οποίες μέχρι τώρα δεν είχαν ειδικά μέτρα, αλλά πλέον εντάσσονται στο πρώτο επίπεδο συναγερμού και συγκεκριμένα αυτό της ετοιμότητας.

Αναλυτικά τα ωράρια:

Επίπεδο 1 (Ετοιμότητα): Κλειστά 01:00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)
Επίπεδο 2 (Επιτήρηση): Κλειστά 00:30-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)
Επίπεδο 3 (Αυξημένη επιτήρηση): Κλειστά 00.00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)

Επίπεδο 4 (Αυξημένου κινδύνου): Αναστολή λειτουργίας – Λειτουργία μόνο take away – delivery
Το επίπεδο συναγερμού ανά περιοχή και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό
Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας από τον κορονοϊό αποκαλύφθηκε σήμερα από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Ποια είναι τα μέτρα σε κάθε μία από τις 4 κατηγορίες ανά επίπεδο συναγερμού.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστές αρχικά τις περιοχές που βρίσκονται στο «Πράσινο», δηλαδή σε επίπεδο ετοιμότητας, στο «Κίτρινο», δηλαδή σε επίπεδο επιτήρησης, και στο «Πορτοκαλί», δηλαδή στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης.

Σημειώνεται πως στο «Κόκκινο», όπου είναι το επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δεν βρίσκεται καμία περιοχή.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 74 περιφερειακών ενοτήτων, 26 είναι σε ετοιμότητα (πράσινο), 25 σε κατάσταση επιτήρησης (κίτρινο) και 23 σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί).

Αναλυτικά οι περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί είναι: Αττική, Αχαία, βόρειος τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Καρδίτσα, Κεα- Κύθνος, κεντρικός τομέας Αθηνών, Λέσβος, Μύκονος, νήσοι Αττικής, Πειραιάς, Σάμος και Τρίκαλα.

Τον ψηφιακό χάρτη θα βρείτε στο covid19.gov.gr και θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Τα μέτρα αυτά θα αφορούν 27 κατηγορίες, όπως για παράδειγμα η χρήση μάσκας, τα ωράρια στην εστίαση, τα μέτρα σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία κλπ., τα οποία και θα διαφέρουν ανάλογα με το επίπεδο που θα βρίσκεται η κάθε περιοχή της χώρας.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor

Κορωνοϊός: 22 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα – 2.192 συνολικά

admin

Εβρίτισσα παρουσιάζει την παράσταση “Δαίδαλος και Ίκαρος” από χαρτί!

editor
24/04/2024 15:26