Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τριήμερο συνέδριο με θέμα «Φάρος Πνευμονολογίας 2020» στην Αλεξανδρούπολη

H Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιατρική του Ύπνου» του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. και η Δημοκρίτεια Ιατρική Εταιρεία, διοργανώνουν το Συνέδριο «Φάρος Πνευμονολογίας 2020» που θα είναι το 2ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Διαταραχές ύπνου: Από την έρευνα στην καθημερινή κλινική πράξη και τη δημόσια υγεία»

Προκείται για το 1ο ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟ FORUM «Ιατρική του Ύπνου», στην Αλεξανδρούπολη, στις 9-11 Οκτωβρίου 2020.

Η παρακολούθηση θα γίνει διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Astir Egnatia. Ο κόσμος της Ιατρικής αλλάζει με γρηγορότερο ρυθμό από ποτέ άλλοτε, ενώ η φετινή χρονιά έχει και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πανδημίας από τη νόσο COVID-19. Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί ό,τι θεωρείται σήμερα πιο σημαντικό και απαραίτητο στο πεδίο της Κλινικής Πνευμονολογίας και της Ιατρικής του Ύπνου, καλύπτοντας σχεδόν όλο το φάσμα των σχετικών νοσημάτων.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντική κλινική και διδακτική εμπειρία. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής και Επιστημών Υγείας.

Ελπίζουμε αυτό το Συνέδριο να συμβάλει θετικά στην καθημερινή κλινική πρακτική, αποτελώντας παράλληλα το εφαλτήριο για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της Πνευμονολογικής Κλινικής του Δ.Π.Θ. στην εκπαίδευση και την έρευνα.

Για την Οργανωτική Επιτροπή: Ο Πρόεδρος Πασχάλης Στειρόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Δ.Π.Θ.
Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δια ζώσης το ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Συνεδριάζει με 10 θέματα

editor

Προσφορά της Head X στα Ελληνικά Νοσοκομεία

admin

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα στον Έβρο

editor