29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Τουρισμός: Διπλασιασμός επισκεπτών, αύξηση εσόδων και διανυκτερεύσεων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ το 2019

Διπλασιασμός των επισκεπτών και αύξηση των εσόδων και των διανυκτερεύσεων το 2019 σε σχέση με το 2018, καταγράφηκε στην τουριστική κίνηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σύμφωνα με την μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που αφορούν την περσινή χρονιά σε σχέση με το 2018, στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ υπήρξε η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ στον αριθμό επισκεπτών από όλες τις Περιφέρειες, συγκεκριμένα +98,6%. Επίσης, υπήρξε εντυπωσιακή ΑΥΞΗΣΗ στις ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ σε ποσοστό 57,3%. Όλα αυτά  έφεραν αύξηση εσόδων 36,7% για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό στην περιοχή μας.

Μόνο που στην προσπάθεια τους να παρουσιάσουν, για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, μια παραποιημένη και λανθασμένη “εικόνα” ο επικεφαλής της… ημιθανούς πολιτικά παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” Χριστόδουλος Τοψίδης, με ανακοίνωση του και δημοσιεύματα σε ανυπόληπτα σάιτ που τον αβαντάρουν, γνωστά για την ταύτιση και στήριξη τους στον ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις.

Αποστομωτική απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη

Τουρισμού ΑΜ-Θ Θανάση Τσώνη με στοιχεία

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, με συγκεκριμένα στοιχεία από την έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ, έδωσε αποστομωτική απάντηση στον κ.Τοψίδη και τα “παπαγαλάκια” των ανυπόληπτων σάιτ που παράλληλα με την προσπάθεια να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να τον διασώσουν αυτοδιοικητικά. Μαζί με τους συντάκτες των… αστείων ανακοινώσεων της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, που καλό είναι να μάθουμε αν τους πληρώνει ο ίδιος ο Χριστόδουλος Τοψίδης, για να γράφουν τόσες και τέτοιες ανοησίες.

Η απάντηση του κ.Τσώνη αναφέρει:

“Όταν βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος: Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το 2019 παρουσίασε εντυπωσιακή (όπως τη χαρακτηρίζει η μελέτη του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ) αύξηση (+98,6%) στον αριθμό των επισκεπτών σε σχέση με το 2018. Σε ό,τι αφορά τις διανυκτερεύσεις η Περιφέρεια μας κατέγραψε επίσης εντυπωσιακή αύξηση, της τάξεως του 57,3%. Αύξηση όμως παρουσίασε και στα έσοδα το 2019, η οποία άγγιξε το 36,7%.

Συγκεκριμένα: Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ανέβηκε στην 6η θέση με 440 εκατ. ευρώ από τα οποία 100 εκατ. € προέρχονται από τη Βουλγαρία, 90 εκατ. € από την Τουρκία και 50 εκατ. € από τη Ρουμανία. Με απλά λόγια, μπορεί η μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση να μειώθηκε αλλά συνολικά τα έσοδα αυξήθηκαν επειδή αυξήθηκε και ο αριθμός των επισκεπτών.

Η μέση διάρκεια παραμονής μπορεί επίσης να μειώθηκε, αλλά τα άτομα που ήρθαν ήταν περισσότερα και συνολικά ξόδεψαν περισσότερα χρήματα. Εν κατακλείδι, το 2019 τα πήγαμε καλά. Με τις συνέπειες όμως, της πανδημίας, το δάσος δεν αρκεί για το οξυγόνο μας. Χρειάζεται συνεχής δουλειά, συνεργασίες και περισσότερος επαγγελματισμός από όλους.

Οι εντυπωσιασμοί που προκαλούν οι κακόπιστες κριτικές είναι σαν τα πυροτεχνήματα. Τραβούν τα βλέμματα για λίγο αλλά δεν έχουν διάρκεια. Τα μακροπρόσθεσμα αποτελέσματα έρχονται μέσα από τη συνεχή επαγρύπνηση και εργασία. Και για εμάς, αυτός είναι ο στόχος”.

Αυτά δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης. Από την περιφερειακή αρχή επίσης, πέρα από τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος για τον τουρισμό, σχολίαζαν για τις απεγνωσμένες προσπάθειες Τοψίδη να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις και να ξεφύγει από τα σοβαρά αδιέξοδα του, τις αποχωρήσεις περιφερειακών του συμβούλων που ξεκίνησαν και ουδείς γνωρίζει τι θα ακολουθήσει, ότι: “Η ημιθανής πολιτικά παράταξη του κ. Τοψίδη προσπαθεί για ακόμη φορά με ανακοινώσεις που περιέχουν χαλκευμένα στοιχεία να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η πικρή αλήθεια για τον κ. Τοψίδη είναι πως όλη την πολιτική του παρουσία προσπάθησε να τη στηρίξει ψεύτικες εντυπώσεις και σε ανύπαρκτες πολιτικές. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο για το που βρίσκεται σήμερα”.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

ΠΓΝΑ: Καταδικάστηκε γιατρός που είχε συλληφθεί για δωροδοκία

admin

Πώς θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας;

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα τμήματα στα Κ.Δ.Β.Μ.

editor
29/03/2024 10:56