Κοινωνία Τοπικά Νέα

Στην Αλεξανδρούπολη το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Βασικής & Κλινικής Φαρμακολογίας

Έχει ξεκινήσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Βασικής & Κλινικής Φαρμακολογίας.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου είναι 2– 8 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, η Ελληνική Εταιρεία Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας (ΕΕΦ), σας προσκαλεί στο υβριδικό 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας, 2 – 4 Οκτωβρίου 2020 που θα γίνει με υβριδικό τρόπο, με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Ramada Plaza στην Αλεξανδρούπολη, και διαδικτυακά με μετάδοση σε όλη την Ελλάδα.

Η εγγραφή για ηλεκτρονική παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν, πατώντας εδώ.

Το συνέδριο περιλαμβάνει την πρώτη ημέρα (Παρασκευή 2/10 στις 15:20-18:00 το απόγευμα) ένα πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων για τον SARS-CoV-2 και τη νόσο COVID-19”. Σε αυτό θα μιλήσουν 6 καταξιωμένοι επιστήμονες τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και από τις εταιρείες που αναπτύσσουν φάρμακα και εμβόλια για τη σύγχρονη μάστιγα του κορωνοϊού. Επίσης την ίδια ημέρα στις 12-13:30 σε Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Το φάρμακο στην Ελλάδα: Ανιχνεύοντας τις ανάγκες, τις λύσεις και τις προοπτικές στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» θα συμμετέχει με εισήγηση του και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κος Δημήτρης Φιλίππου.

Το Συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια, αποτελεί θεσμό για την Ελληνική Φαρμακολογική κοινότητα και κομβικό σημείο για την εκπαίδευση και την ενημέρωση πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις, των Ελλήνων Φαρμακολόγων και επαγγελματιών υγείας με ενδιαφέρον στο φάρμακο. Φέτος, το 11ο  Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΦ, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα λόγω Covid-19 και προετοιμάζεται αναλόγως για να διεξαχθεί για πρώτη φορά με υβριδικό τρόπο.

Έτσι, ο κάθε σύνεδρος θα έχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο τρόπους παρακολούθησης των εργασιών του: Είτε με φυσική παρουσία, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με προκαθορισμένο αριθμό συνέδρων εντός της αιθούσης, είτε με διαδικτυακή συμμετοχή.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια και ελεύθερες ανακοινώσεις πάνω στα νεότερα δεδομένα και τις εξελίξεις σε σχέση με τα νέα φάρμακα σε ερευνητικό, κλινικό και ρυθμιστικό επίπεδο. Στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φαρμακολογίας να αποτελέσει για ακόμα μια φορά ένα υψηλού επιστημονικού επιπέδου βήμα για την παρουσίαση και συζήτηση των συγχρόνων εξελίξεων του κλάδου και να καλύψει τις επιστημονικές απαιτήσεις, όπως τις ορίζει το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον, μέσα στο οποίο επιτυχώς τα μέλη της Εταιρείας συμμετέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιοδήποτε θέμα σχετικό με το συνέδριο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο της ΕΕΦ, καθ. Ευάγγελο Μανωλόπουλο στο 6977711119 και στο emanolop@med.duth.gr.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Η συγκλονιστική αφήγηση ενός γιατρού που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

editor

Πώς στέλνουμε sms για τη δήλωση μετακίνησης

admin

Έβρος: Καταδιώξεις διακινητών & παράνομων μεταναστών στα σύνορα – Αρχίζουν πάλι οι μαζικές «εισβολές»

editor