25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το ΠΓΝΑ απέκτησε γεννήτρια οξυγόνου – Αποδεσμεύεται από προμηθευτές

Το ΠΓΝΑ πρωτοπορεί με οικονομική λύση αυτή φορά καθώς εδώ και 3 εβδομάδες γίνονται οι εργασίες για την προετοιμασία, ώστε να τοποθετηθεί η νέα γεννήτρια οξυγόνου.

Το οξυγόνο αποτελεί το πιο σημαντικό αέριο για κλινική χρήση. Συμβάλει στην αντιμετώπιση και θεραπεία πολλών ασθενειών, κυρίως του αναπνευστικού συστήματος. Τα βασικά μέσα για την διάθεση συμπληρωματικού οξυγόνου είναι οι φιάλες συμπιεσμένου ιατρικού οξυγόνου και το υγρό ιατρικό οξυγόνο.

Η συνεχής υψηλή του ζήτηση, συνιστά μια σημαντική δαπάνη για τα νοσοκομεία και για τους ασθενείς που το χρησιμοποιούν στις οικίες τους. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό δίνουν οι γεννήτριες παραγωγής ιατρικού οξυγόνου, οι οποίες μπορούν να παράγουν οξυγόνο επί τόπου, την ώρα που χρησιμοποιείται, με έναν πολύ πιο οικονομικό τρόπο. Το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα παράγει πλέον μόνο του οξυγόνο χωρίς να χρειάζεται κάποια δαπάνη πλέον.

Παράλληλα, το καθαρό οξυγόνο αποτελεί βασικό πόρο στα χειρουργεία για την χορήγηση αναισθησίας και για την αναπνοή των ασθενών, καθώς και στις μονάδες εντατικής θεραπείας και τις μονάδες νεογνών.

Ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα καθώς θα βοηθήσει και οικονομικά αφού αποδεσμεύεται από  προμηθευτές αλλά και πρακτικά ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο όπως αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Δείτε το βίντεο από την εκφόρτωση της γεννήτριας οξυγόνου:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Απετράπη προσπάθεια εισαγωγής ναρκωτικών στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Δράμας

editor

Έβρος: Συνελήφθησαν 6 διακινητές με συνολικά 21 μη νόμιμους μετανάστες

editor

Χριστουγεννιάτικη παράσταση “Τα Χριστούγεννα του Όλιβερ Τουίστ” σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες

editor
25/04/2024 7:02