15 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Άγκυρα: «Υποστηρίζουμε το Μπακού στο πεδίο των μαχών» – Τουρκικά UAV κτυπούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Τουρκία βρίσκεται πίσω από την μεγάλη αζερική επίθεση στον ανεξάρτητο αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ καθώς όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου η Άγκυρα επιθυμεί «την ριζική λύση του προβλήματος του Καυκάσου, να απελευθερωθούν τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν» και αρμενικές πηγές αναφέρουν ότι πριν από λίγο τουρκικά F-16 βρίσκονται στον αέρα κοντά στον εναέριο χώρο της Αρμενίας ενώ τουρκικά UAV κτυπούν στόχους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπως αναφέρει το αρμενικό ΥΠΑΜ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mεβλούτ Tσαβούσογλου και ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ Νουμαν Κουρτουλμούς επισκέφθηκαν τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Άγκυρα Χαζάρ Ιμπραήμ και επανέλαβαν για μία ακόμη φορά την απόλυτη στήριξη της Τουρκίας όπως αναφέρει η Yeni Safak.

Ο Τσαβούσογλου είπε πως “Μία είναι η λύση για αυτό το πρόβλημα. Η Αρμενία θα αποσυρθεί από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Για όσο δεν συμβαίνει αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται.

Υποστηρίζουμε το Αζερμπαϊτζάν και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο της μάχης. Πλέον αυτό το θέμα επιθυμούμε να το λύσουμε ριζικά. Να λύσουμε αυτό το θέμα στον Καύκασο ώστε να επέλθει στην περιοχή αυτή ειρήνη και σταθερότητα. Να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν.»

Ως εδάφη του Αζερμπαϊτζάν εννοεί τα εδάφη του αρμενικού θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Να σημειώσουμε πως τα σύνορα των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών είχαν οριστεί από την Σοβιετική Ένωση χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι εθνικές διαφοροποιήσεις των πληθυσμών.

Πολλοί θεωρούν πως μια νίκη των Αρμενίων απλώς θα οδηγήσει σε συμφωνία ειρήνευσης, αντίθετα μια νίκη των Αζέρων θα οδηγήσει σε μια νέα αρμενική γενοκτονία.

Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει πίσω το Αζερμπαϊτζάν τα εδάφη που θεωρεί δικά του και όλοι ξέρουν τι θα συμβεί στους 150.000 Αρμένιους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Αρσάχ, εάν χάσουν τον πόλεμο αυτόν.

Related posts

Τι σημαίνει για την Αλεξανδρούπολη η υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ

editor

Η Τουρκία βγάζει νέο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου

editor

Στη Γερμανία μεταβαίνει αύριο ο Ν.Δένδιας – Με ποιους θα συναντηθεί

editor
15/08/2022 10:39