Κοινωνία Τοπικά Νέα

Καλακίκος: “Ο σχεδιασμός της μετακίνησης της 7ης Ταξιαρχίας πλήττει εθνικά και οικονομικά την περιοχή μας”

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρο τον Έβρο λόγω του σοβαρού ενδεχομένου να κλείσει το μεγάλο στρατόπεδο «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» στον Προβατώνα του δήμου Σουφλίου και την αποχώρηση της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Εχθές ημέρα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, στις 11:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε μπροστά στο χώρο του μνημείου των Ηρώων, απέναντι από το Πολύκεντρου Τυχερού, ολοκληρώθηκε ανοιχτή συνάντηση για να συζητηθεί το γεγονός που αφορά το κλείσιμο της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Καλακίκος Παναγιώτης εξέφρασε ξεκάθαρα από την αρχή του λόγου του πως “εγώ πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τον Αξιωματικό που θα παραδώσει την σημαία”, επίσης ανέφερε πως “εμείς σαν ακρίτες δεν θα θέλαμε (εγώ προσωπικά) να είμαστε σε αυτή την θέση”. Παράλληλα τόνισε και φώναξε πως “Σε όλους αυτούς τους υπευθύνους πριν αναλάβουν την ευθύνη, πριν βάλουν την υπογραφή τους, θα τους πω…πως ξέχασαν τον Μάρτιο; Όταν αυτό το στρατόπεδο έδωσε σε 24ωρου βάσεως απέρριψε τις μεγάλες μάζες μεταναστών;”

Με σθένος και αγάπη για την περιοχή του φώναξε πως “Προέχει η ασφάλεια και η ασφάλεια της χώρας δεν συζητείται! Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να βγει από το ακριτικό Τυχερό!”

Ξανά τόνισε ο Δήμαρχος Σουφλίου “Να είστε σε ετοιμότητα” τους παροτρύνει γιατί “ο αγώνας  να ξέρετε σήμερα αρχίζει”… ” Τα συμβάντα του Μαρτίου με καλούν να είμαι δίπλα στο στρατό!”

Έκλεισε τον λόγο του με την φράση πως “Η ιστορία της 7ης Ταξιαρχίας πρέπει να αναδειχθεί” σε αυτούς που θέλουν και πάρουν την ιστορική και μη σωστή απόφαση να κλείσει ή να υποβαθμιστεί η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία στον Προβατώνα του Έβρου.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Έβρος: Βολές όπλων θα εκτελεστούν στον “Αετό”

editor

Κοινή Εγκύκλιος των 4 Μητροπολιτών της Θράκης για ποιμαντικά ζητήματα με καθηρημένους κληρικούς

admin

Εμπρηστικός μηχανισμός στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

editor