Πολιτική Τοπικά Νέα

Αντιδρούν οι παρατάξεις του δήμου Αλεξανδρούπολης για τα δια περιφοράς δημοτικά συμβούλια

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει δια περιφοράς και η μία μετά την άλλη οι δημοτικές παρατάξεις δήλωσαν ότι θα απέχουν και αντ΄ αυτού οι σύμβουλοι των παρατάξεων “Πόλη & Πολίτες”, “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχείο.

Από την πλευρά της η παράταξη “Πόλη & Πολίτες” σε ανακοίνωση της τόνισε πως αρνείται να συμμετάσχει στην δια περιφοράς συνεδρίαση “από τη στιγμή μάλιστα που έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για την αγορά μηχανημάτων και ….δωρεάν εφαρμογών τηλεδιάσκεψης, αλλά και από τη στιγμή που οι πιο πρόσφατες είχαν ορισθεί δια ζώσης.”

Σε έντονο ύφος ήταν και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης τονίζοντας πως η κατάσταση δεν πάει άλλο: Η δημοτική αρχή έχει ήδη μετατρέψει σε ντεκόρ και μάλιστα αχρείαστο το ΔΣ, αφού αυτό έχει να συνεδριάσει από 10 Αυγούστου και οι σύμβουλοι δεν ενημερώνονται για τίποτα. Φαίνεται πως έχουν «λυθεί» πια τα χέρια της δημοτικής αρχής με την κυβερνητική νομοθεσία και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έδωσαν στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωήςτο δικαίωμα των τελικών αποφάσεων – μαζί με την απόλυτη πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής. Σ’ αυτές τις επιτροπές παραπέμπονται τα πάντα.

Από την πλευρά της η δημοτική παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” ανέφερε πως οι περισσότεροι δήμοι της χώρας συνεδριάζουν δια ζώσης.

Αναλυτικότερα αναφέρει: “Το τελευταίο διάστημα όλες οι συνεδριάσεις γίνονται ΔΙΑΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ,παρότι η αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου αλλά και το αμφιθέατρο του ΔΗΜΟΥ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνονται οι συνεδριάσεις ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ. Δυστυχώς η δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εκτελεί τα δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς ,στερώντας από τους δημοτικούς συμβούλους το δικαίωμα που τους έδωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Δήμου μας, να εκφράζουν την άποψη τους, αλλά και να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που απασχολούν τους δημότες.

Στα μεγάλα θέματα που θα κρίνουν την ανάπτυξη, ασφάλεια αλλά και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας για τις επόμενες γενεές δεν μας δόθηκε το δικαίωμα όχι μόνο να συζητήσουμε αλλά ούτε καν να ενημερωθούμε. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην πώληση του λιμένα Αλεξ/λης, την κατασκευή θαλασσίων ενεργειακών πάρκων, την κατασκευή της πλατφόρμας του φυσικού αερίου, την κατασκευή του μεγάλου ενεργειακού σταθμού στην περιοχή Άβαντα, τον ερχομό των Αμερικανών. Δεν θα έπρεπε να είμαστε ενήμεροι; να συμφωνήσουμε η να διαφωνήσουμε και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί καλύτερες συνθήκες αλλά και καλυτέρους όρους στα ανταποδοτικά οφέλη. Θυμίζω ότι πρόσφατα ο Δήμος ΓΛΥΦΑΔΑΣ διεκδίκησε και κέρδισε από το ΤΑΙΠΕΔ την διαχείριση της παραλίας και της μαρίνας για σαράντα (40) χρόνια !!!!! Εμείς ούτε επιστολή διαμαρτυρίας στείλαμε για ένα χώρο που ανήκει στους πολίτες μας !!!! Καμιά ενημέρωση, ούτε συμμετοχή σε συσκέψεις για τίποτε από όσα προανέφερα, ενώ για όλα αυτά μιλάει όλη η ΕΛΛΑΔΑ,ΕΥΡΩΠΗ,ΑΜΕΡΙΚΗ!!! Κοσμογονία εξελίξεων στον Δήμο μας και εμείς ΑΠΟΝΤΕΣ από παντού χωρίς ενημέρωση και κατάθεση απόψεων. Αναφέρω όλα τα ανωτέρω διότι δυστυχώς με τα δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συμβούλια δεν μας δίνεται η ευκαιρία να εκφραστούμε παρά μόνο να ψηφίζουμε τα θέματα με ΥΠΕΡ-ΚΑΤΑΛΕΥΚΟ. Τι γίνεται όμως στους άλλους Δήμους της χώρας μας?

Τηλεφώνησα σε 15 Δήμους και όλοι συνεδριάζουν δια ΖΩΣΗΣ, εκτός από 2 που κάνουν τηλεδιασκέψεις. Εμείς χρεώσαμε τον Δήμο μας με αρκετές χιλιάδες ΕΥΡΩ για να έχουμε την δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, αλλά κάποιοι κρίνουν ότι είναι πολύ καλυτέρα να είναι ΑΦΩΝΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι από το να έχουν άποψη και να την εκφράζουν.”

Να αναφερθεί πως στην σημερινή διαμαρτυρία των παρατάξεων έξω από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης εκλήθη να κάνει δηλώσεις ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος και αρνήθηκε.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Μάθε που ψηφίζεις

admin

Σαμοθράκη: Τα δρομολόγια του Andros Jet για την Παρασκευή

admin

1,3 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για την στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στον τομέα της αγροδιατροφής

admin