19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Παγκόσμια διαμαρτυρία για την κλιματική κρίση και στην Αλεξανδρούπολη

Η πόλη της Αλεξανδρούπολης συμμετέχει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και αυτή την φορά μέσα από τα στόματα των μαθητών, οι οποίοι τηρώντας τα μέτρα προστασίας πραγματοποίησαν καθιστική  πορεία στο πάρκο Ανεξαρτησίας και φώναξαν δυνατά για την προάσπιση και την κρίση της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο τύπου:

Και φέτος, μαθητές σε όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της κλιματικής αλλαγής. Το Global Strike for Climate συνέβει σε πάνω από 3000 πόλεις, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες μαθητές ένωσαν τις φωνές τους μέσω διαδικτυακών διαμαρτυριών.

Η Αλεξανδρούπολη συμμετείχε και αυτή στη παγκόσμια κινητοποίηση, με μια καθιστική διαμαρτυρία στο πάρκο Ανεξαρτησίας. Μέσω της διαμαρτυρίας, απαιτούν να αντιμετωπίσουμε τη κλιματική αλλαγή ως μια κρίση, όπως κάνουμε και με τον κορωνοϊό. Έρευνα του ΟΗΕ προβλέπει ότι αν συνεχίσουμε με τους σημερινούς ρυθμούς, η κλιματική κρίση θα οδηγήσει σε ελλείψεις φαγητού και νερού, καθώς και μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών.

Ως αποτέλεσμα, θα αποτελέσει σημαντική απειλή στη παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Όπως λένε οι ίδιοι οι μαθητές, «Μπορεί να μη βιώνουμε ακόμη τις συνέπειες της εκμετάλλευσης του πλανήτη, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουμε πάρει μια γεύση της ζωής εν μέσω μιας κρίσης. Δεν χρειάζεται να ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο, με σοβαρές, μελετημένες αλλά και γρήγορες κινήσεις μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Είναι ένας αγώνας που ακόμη μπορούμε να κερδίσουμε.»

Το μαθητικό κίνημα Fridays for Future ξεκίνησε από τη 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ και απαιτεί άμεση πολιτική δράση για την κλιματική αλλαγή. Η τοπική ομάδα δημιουργήθηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο και από τότε έχει οργανώσει αρκετές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και τη διάδοση του μηνύματος για ένα καλύτερο μέλλον σε έναν υγιή και ζωντανό πλανήτη.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Έβρος: Βολές του στρατού στο πεδίο βολής “Αετός”

editor

Επίσκεψη του Αν. Δημοσχάκη στις νέες υπερσύγχρονες υποδομές του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

editor

Προκήρυξη Δήμου Αλεξανδρούπολης: Ναυαγοσώστες

editor
19/04/2024 5:12