11 Δεκεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Ως τα τέλη Σεπτεμβρίου ανακοινώνει ο υπουργός Κ.Καραμανλής ημερομηνία δημοπράτησης της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού

Μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών  αναμένεται να ανακοινώσει την ημερομηνία δημοπράτησης του πολύ σημαντικού έργου για την Αλεξανδρούπολη, αυτό της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού που θα συνδέει το Λιμάνι με την Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, την ανακοίνωση μάλιστα θα κάνει ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο και την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στο συγκεκριμένο έργο. Η επιλογή μάλιστα να ανακοινωθεί αυτό πριν τις 2 Οκτωβρίου που είναι η ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον διαγωνισμό πώλησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης από το ΤΑΙΠΕΔ, δείχνει την πρόθεση να ενισχυθεί η συγκεκριμένη διαδικασία. Έχουν άλλωστε ήδη ρυθμιστεί ζητήματα που αφορούν θέματα  όπως ο καθορισμός του δικαιώματος διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων του ΟΣΕ εντός χερσαίας ζώνης λιμένος, όπως και η διαδικασία απαλλοτρίωσης ιδιωτικών εκτάσεων 200 στρεμμάτων, εντός της χερσαίας ζώνης, τα λεγόμενα “Μαϊστριανά”.

ΗΑνατολική Περιφερειακή οδός που συζητείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι συνολικού μήκους 6 χλμ. (2,5 χλμ. ο δυτικός κλάδος από τη Λεωφόρο Μάκρης, και τον κόμβο του μικρού περιφερειακού, μέχρι την οδό Ηροδότου και 3,5 χλμ. ο ανατολικός κλάδος από την οδό Ηροδότου μέχρι και την περιοχή της γέφυρας του Μαΐστρου, στα όρια της έκτασης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης). Θα συνδέει το λιμάνι με την Εγνατία Οδό και τον κάθετο άξονα και έτσι θα προσδώσει ιδιαίτερη αξία στο λιμάνι ως κέντρο μεταφοράς εμπορευμάτων, αλλά θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά σε τεράστιο βαθμό την πόλη.

Σε αυτή θα κατασκευαστούν πέντε κόμβοι, από τους οποίους οι τέσσερις θα είναι ισόπεδοι και ο ένας (στην περιοχή της γέφυρας Μαΐστρου) ανισόπεδος. Θα κατασκευαστούν επίσης δύο υπόγειες διαβάσεις στο δρόμο της Παλαγίας και του Άβαντα (ο περιφερειακός θα περνάει από επάνω τους).

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Δήμος Αλεξανδρούπολης: H τελική σταυροδοσία

admin

Ανατροπή οχήματος με δύο στρατιωτικούς τραυματίες στην περιοχή του Άβαντα Αλεξανδρούπολης

editor

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή του Δ’ ΣΣ στον Δήμαρχο Ξάνθης

editor
11/12/2023 11:27