17 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ξεσηκωμός στον Έβρο: Οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα σήμερα στο Τυχερό – Οι κάτοικοι κατεβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε ολόκληρο τον Έβρο λόγω του σοβαρού ενδεχομένου να κλείσει το μεγάλο στρατόπεδο «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» στον Προβατώνα του δήμου Σουφλίου και την αποχώρηση της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Το σχέδιο για την αποχώρηση της 7ης Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα Έβρου, παρουσιάστηκε κατά την προχθεσινή ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή.

Συντονιστική επιτροπή κατοίκων και φορέων μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση αποφάσισε να κατέβει στην Αλεξανδρούπολη και να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Επιμελητήριο την στιγμή που θα βρίσκεται εκεί η πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε ανακοίνωση της συντονιστικής αναφέρεται:

Μετα την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Τυχερό με θέμα το ενδεχόμενο κλείσιμο του Στρατοπέδου Προβατωνα , σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίστηκαν τα παρακάτω για αύριο Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου :
1. Κλείσιμο όλων των καταστημάτων μέχρι τις 14:00 .
2. Κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος Τυχερού.
3. Αποχή όλων των μαθητών από τις Σχολικές Μονάδων.
4. Θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των ενοριών στις 11:00.
5. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων μπροστά στο Επιμελητήριο στην Αλεξανδουπολη στις 11:00 οπου θα επισκεφτεί η Πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακόγιαννη.

Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση!

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Το 1821 δεν ήταν απλώς ένα έτος

editor

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν εντοπίστηκε ανθρώπινη παρουσία σε νησίδα του Έβρου, εκτός ελληνικής επικράτειας οι μετανάστες

editor

Τι συμβολίζει η Μεγάλη Πέμπτη, τέταρτη ημέρα της Εβδομάδας των Παθών

editor
17/04/2024 2:16