25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Κλιμάκωση αγώνα για την 7η Ταξιαρχία Προβατώνα, αποφασίζουν την Κυριακή σε νέα σύσκεψη στο Τυχερό

Δεν έμειναν ικανοποιημένα τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής ενάντια στο κλείσιμο της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα, στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τη Ντόρα Μπακογιάννη και αποφάσισαν σύσκεψη το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στο Τυχερό, με προσκεκλημένη όλη την τοπική πολιτική εξουσία.

Η 12μελής Επιτροπή που συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης στα γραφεία του Επιμελητηρίου Έβρου, έξω από τα οποία είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα και διαμαρτυρήθηκαν για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, άκουσε την κ.Μπακογιάννη να επαναλαμβάνει πως δεν θα κλείσει το στρατόπεδο “ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα. Θα γίνει αναδιάρθρωση της 7ης Ταξιαρχίας, θα αποχωρήσουν και θα προστεθούν λειτουργίες, ενώ θα έρθει και προσωπικό από τις 15.000 προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν όμως τέθηκε η απαίτηση να υπάρξει συγκεκριμένη και ρητή δέσμευση για όλα αυτά και πως δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί η στρατιωτική παρουσία στο συγκεκριμένο σημείο και να αλλάξει η απόφαση, άκουσαν την απάντηση πως οι αποφάσεις έχουν παρθεί.

Γι’ αυτό και αποφασίστηκε η νέα συνάντηση την Κυριακή, προκειμένου να αποφασιστούν οι ενέργειες για κλιμάκωση του αγώνα. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η οργανωτική επιτροπή ενάντια στο κλείσιμο της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα, ευχαριστεί όλους τους κατοίκους που συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση   στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης και διαμαρτυρήθηκαν με ευπρέπεια τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID.

Επίσης ευχαριστεί όλους τους καταστηματάρχες της περιοχής του Τυχερού που διατήρησαν κλειστά τα καταστήματά τους αλλά και τους μαθητές που απείχαν από τα μαθήματά τους.

Στα πλαίσια συνάντησής της επιτροπής με την κα Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη τέθηκε ο προβληματισμός σχετικά με την κατάργηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας όμως δεν προέκυψε κάτι που να δίνει λύσει στο ζητούμενο αίτημα.

Γι’ αυτό, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00πμ στο πολύκεντρο Τυχερού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα αποτραπεί η κατάργηση  της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα.

Αποδέκτες της πρόσκλησης αυτής μεταξύ άλλων θα είναι και οι:

-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΕΒΡΟΥ

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΔ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

-ΠΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ

-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κος ΔΕΛΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

-ΟΙ 3 ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Περιφερειακή Σύνθεση: “Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”

editor

Ν. Παναγιωτόπουλος: Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την απόκτηση F-35

editor

Τα δρομολόγια των κινητών αστυνομικών μονάδων

admin
25/04/2024 7:06