30 Μαΐου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Δ. Μερκούρης: Kαταβολή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

ΠΡΟΣ

Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Δημοτικές Παρατάξεις, Πρόεδρο Πολυκοινωνικού Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Θέμα: Καταβολή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος.

Κκ. Συνάδελφοι,

Στις 24 Ιουλίου 2020  στο ΦΕΚ 3088 Β’ δημοσιεύτηκε  η υπ΄αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Οικονομικών, με σκοπό  την καταβολή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 (Β’ 474), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Το βοήθημα – ανάλογα με το ύψος της οφειλής –   χορηγείται με απόφαση τοπικών επιτροπών ανά Δήμο και  καλύπτει το 30 έως και το 100 % της οφειλής (ανάλογα με το ύψος της), ενώ το υπόλοιπο ποσό θα ρυθμίζεται σε άτοκες δόσεις.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το άρθρο 3 συστήνονται στους δήμους όλης της χώρας επιτροπές αποτελούμενες από έναν (1) εκπρόσωπο της αντίστοιχης Δημοτικής Αρχής, έναν (1) εκπρόσωπο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε Α.Ε.) και έναν (1) εκπρόσωπο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να εξετάζουν τις υποβληθείσες αιτήσεις, να αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, να χορηγούν το ειδικό βοήθημα και να δίνουν άμεσα την εντολή για την επανασύνδεση των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος των ευπαθών καταναλωτών. Με απόφαση του οικείου Δημάρχου συγκροτούνται οι επιτροπές και ορίζονται τα μέλη, καθώς και ο συντονιστής αυτών.

Με δεδομένο ότι στον Δήμο μας υπάρχουν δεκάδες  πολίτες οι οποίοι δεν έχουν σήμερα ρεύμα, αλλά και καθημερινά εκατοντάδες άλλοι   πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον φόβο να μείνουν χωρίς ρεύμα, παρακαλώ να μου γνωρίστε τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες, παρακαλώ να συσταθεί άμεσα η επιτροπή, ώστε να ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματα των πολιτών.

Αλεξανδρούπολη 22.09.2020

Δημήτριος Μερκούρης Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Related posts

Ανοίγουν τα διόδια Αρδανίου – Μιας και είναι καλός ο δρόμος… ας τον πληρώσουμε!

editor

Δωρεάν rapid test από 12 έως 16 Δεκεμβρίου στον Δήμο Ξάνθης

editor

Τροποποίηση των δρομολογίων του Αδαμάντιος Κοραής για την Τρίτη του Πάσχα

editor
30/05/2023 18:25