20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ορεστιάδα: Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ – Έκλεισαν οι επικίνδυνες ρωγμές στο δρόμο Δίκαια-Σπήλαιο

Την άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκάλεσε το ρεπορτάζ του Evros-news.gr, για την επικίνδυνη κατάσταση που βρίσκεται η επαρχιακή οδός η συνδέει τα χωριά Σπήλαιο και Δίκαια στο Τρίγωνο της Ορεστιάδας.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύσαμε εικόνες από την απαράδεκτη εικόνα που είχε σε κάποια σημεία του ο συγκεκριμένος δρόμος, ο οποίος ήταν κυριολεκτικά… καρμανιόλα για τους οδηγούς. Είχε… ανοίξει σε κάποια σημεία του, λες και έγινε σεισμός και αν κάποιο αυτοκίνητο έπεφτε στα κενά αυτά, αν δεν σημειωθεί τροχαίο ατύχημα, σίγουρα θα πάθαινε σοβαρή ζημιά. Μάλιστα στο ρεπορτάζ σημειώναμε, επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ότι  δρόμος Σπήλαιο-Δίκαια ανήκει στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και όχι του δήμου Ορεστιάδας. Άσχετα αν είναι απαράδεκτο ότι οι υπηρεσίες ή και οι εκλεγμένοι του θεσμικοί θα έπρεπε να ενημερώσουν και να ζητήσουν την παρέμβαση της.

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟ-ΔΙΚΑΙΑ

Σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, δυο ημέρες μετά από το ρεπορτάζ μας, συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν παρεμβάσεις, καλύπτοντας τις τρύπες και τα επικίνδυνα σημεία που υπήρχαν. Έδειξαν δηλαδή πολύ γρήγορα και άμεσα αντανακλαστικά και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια, αφού είναι κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει ο δημόσιος τομέας.

Απ’ ότι μάθαμε, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για το ρεπορτάζ μας και επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη, ο οποίος αν και δεν έχει αρμοδιότητα για το οδικό δίκτυο, ζήτησε από τις υπηρεσίες κα τα συνεργεία που βρίσκονται στην Ορεστιάδα, να προχωρήσουν αμέσως στην αποκατάσταση των συγκεκριμένων προβληματικών σημείων. Όπως και έγινε σήμερα πριν από λίγη ώρα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε συνεργάτης μας στην περιοχή, ο οποίος και είχε αρχικά αναδείξει.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Διδυμότειχο: Κατέρρευσε η στέγη εμφατικού, παραδοσιακού κτιρίου, που στέγαζε παλαιότερα το εργαστήρι αγγειοπλαστικής

editor

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021: Αιτήσεις για πρόσληψη 280 ατόμων στην Πολεμική Αεροπορία

editor

Κομοτηνή: Πέντε παράτυποι μετανάστες τραυματίες σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

editor
20/04/2024 3:39