29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ο Τούρκος υποναύαρχος Jihad Yayci: «Τα κοιτάσματα αερίου νότια της Κρήτης (εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας) μας αρκούν για 572 χρόνια»

O Toύρκος υποναύαρχος ε.α. Jihad Yayci αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Άγκυρας στην περιοχή νότια της Κρήτης και εντός του διαδρόμου που ενώνει την Τουρκία με την Λιβύη ,όπως καθορίστηκε από το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο με το οποίο αρπάζουν ελληνική υφαλοκρηπίδα, υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της Τουρκίας για 572 χρόνια!

Το μέγεθος είναι εξωπραγματικό και καταδεικνύει γιατί η Τουρκία θέλει πάση θυσία να μπορέσει να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Τα κοιτάσματα αυτά στην Άγκυρα γνωρίζουν πως αν τα εκμεταλλευθεί η Ελλάδα, το γεωπολιτικό της μέγεθος θα αυξηθεί γεωμετρικά μέσα σε λίγα χρόνια και αντίθετα θα μικρύνει το μέγεθος της Τουρκίας

Όπως δήλωσε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο Jihad Yayci, νότια της Κρήτης βρίσκονται τα πλουσιότερα ενεργειακά κοιτάσματα του πλανήτη!

Γίνεται κατανοητό ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε με την Άγκυρα με απλό διάλογο…

Related posts

Χατζηδάκης: Πότε θα κατατεθούν οι προκαταβολές των συντάξεων

editor

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, χωρίς τη συμμετοχή πολιτών και φορέων και με αναντιστοιχία λόγων και πράξεων έγινε ο απολογισμός του 2022

editor

Σε ετοιμότητα ο στρατός στον Έβρο – Συνεχίζονται οι ασκήσεις (φωτο)

editor
29/02/2024 17:55