28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Χωρίς καφέ & φαγητό για 24 ώρες η Αλεξανδρούπολη (video)

Σήμερα στην Αλεξανδρούπολη όλα τα καταστήματα είναι κλειστά και θέλουν να δείξουν όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι επαγγελματίες του κλάδου την αγανάκτησή τους για τα νέα μέτρα στο χώρο της εστίασης, που “επιβάλλει” η εποχή του κορονοϊού.

H Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων είχε ανακοινώσει την απόφαση τους να κλείσουν τα  καταστήματα τους σήμερα, ημέρα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τις τελευταίες εξελίξεις και ανακοινώσεις σχετικά με την παράταση του μέτρου που αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Τοπική Αυτοδιοίκησης που χρειαζόταν να βρίσκονταν στην κίνηση διαμαρτυρίας, όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αθανάσιος Τσώνης και χαρακτηριστικά επεσήμανε πως θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των επαγγελματιών εστίασης για ό,τι χρειαστούν!

Χωρίς προγραμματισμό χωρίς μέτρα στήριξης για τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας καλούνται να ανταπεξέλθουν στον πιο δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Χωρίς πολλά λόγια αλλά με τις σωστές αποστάσεις και την χρήση μάσκας συναντήθηκαν το Δ.Σ. του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και οι οι επαγγελματίες του κλάδου στις 11.30 το πρωί μπροστά στο Εμπορικό Επιμελητήριο σε μία ασφαλή κίνηση διαμαρτυρίας.

“Κλείνουμε για να μπορέσουμε να μείνουμε ανοιχτοί” είναι το σύνθημα τους στην συγκέντρωσή τους.

Διεκδικούν :
– Άμεση Κατάργηση ωραρίου
– Κατάργηση αναλογίας 1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους και 1 άτομο ανά 2,2 τετραγωνικά για εσωτερικούς χώρους με την προϋπόθεση την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ανά τραπέζι και όλοι οι πελάτες καθήμενοι.
– Επιδότηση κάθε επιχείρησης με το 5% του τζίρου της με ανώτερο ποσό τις 20.000€
– Μειωμένο ενοίκιο 40% έως και τον Μάιο του 2021
– Έκπτωση στους λογαριασμούς Ηλεκτρικού ρεύματος 40% έως τον Μάιο 2021
– Αναστολές εργαζομένων έως τον Μάιο του 2021
– Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα στο 6% , στα αλκοολούχα ποτά στο 13%

ΥΓ.1 : Σε έναν πολύπαθο ΈΒΡΟ περιμένουμε στήριξη και όχι απαξίωση.
ΥΓ.2 : ΕΜΕΙΣ είμαστε απαραίτητοι για την ζωή όλων…. Εσείς;

“Έκαναν πράξη τα λόγια τους” και σήμερα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα για να αναδείξουν όλοι μαζί τα προβλήματα, να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν. Έτσι λοιπόν ήδη σήμερα από τις 6.00 το πρωί είναι κλειστά τα καταστήματα εστίασης έως τις 12.00 το βράδυ.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Μεγάλη Παρασκευή: Τα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού

editor

Σε λειτουργία το finddoctors.gov.gr για ραντεβού σε δημόσια δομή ή με ιδιώτη γιατρό

editor

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

editor
28/03/2024 11:24