Κοινωνία

Σωματεία Εργαζομένων Αλεξανδρούπολης: «Χρειάζονται μέτρα προστασίας των εργαζομένων»

Σε κινητοποίηση προχώρησαν χθες το βράδυ τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών –Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου. 

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, με συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο της πόλης και αργότερα πορεία στην παραλιακή οδό της πόλης, τα σωματεία ζήτησαν:

  • Αξιοπρεπές εισόδημα για κάθε εργαζόμενο,
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια,
  • λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών,
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος.

«Ο λαός ανησυχεί για όλη του τη ζωή, η κυβέρνηση, όλο το διάστημα της πανδημίας, ταιζουν με δισεκατομμύρια βιομηχάνους, εφοπλιστές, τραπεζίτες ,και για τους εργαζόμενους έχουν φιλοδωρήματα και άθλια επιδόματα που και αυτά τα δίνουν μετά από μήνες» δήλωσε εμφατικά ο Γιάννης Χιώνης, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών –Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Παράπονα κατοίκων για την γεύση του νερού – Τι απαντά η ΔΕΥΑΑ

editor

Το BCA εγκαινιάζει την πρώτη προσομοίωση 5στερου εκπαιδευτικού ξενοδοχείου

admin

Η κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα: Εντονες χιονοπτώσεις σε Εβρο και Μακεδονία, πλημμύρες στη Στερεά Ελλάδα

editor