Πολιτική

Α. Δημοσχάκης: Επιστολή – πρόσκληση στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για κατάθεση προτάσεων στην Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης

Επιστολή – πρόσκληση απέστειλε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. Αναστάσιος Δημοσχάκης στον αντιπεριφερειάρχη Έβρου καθώς και στους δημάρχους του Νομού, εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπή για την Ανάπτυξη στην Θράκη στις 02/09.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι η σύσταση, της εν λόγω επιτροπής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού αποτελεί μια δικαίωση κι αναγνώριση του πολυετούς αγώνα που έδωσε και ο ίδιος προσωπικά για την ανασύστασή της, στα πρότυπα αυτής που είχε συγκροτηθεί στις αρχές τις δεκαετίας του ’90.

Ο βουλευτής ενθαρρύνει τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τις ευρηματικές προτάσεις τους καθώς και τα προτεινόμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου ο Νομός Έβρου να καταστεί ΠΡΟΤΥΠΟ ΝΟΜΟΥ & να πρωταγωνιστήσει στην εθνική προσπάθεια για έναν νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό της Θράκης.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης με πρότασή του, προς τον Πρόεδρο της Βουλής για την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη ικανοποίησε ένα πάγιο & δίκαιο αίτημα μας!

Επί χρόνια, ως μοναδικός αντιπολιτευόμενος βουλευτής της Θράκης αλλά & τελευταία ως συμπολιτευόμενος, σταθερά & αταλάντευτα, υπογράμμιζα ηχηρά την αναγκαιότητα ανασύστασης της Διακομματικής Επιτροπής στα πρότυπα αυτής που είχε συγκροτηθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο στόχος πλέον είναι η σύνταξη ενός σχεδίου ανάπτυξης για όλη την περιοχή της Θράκης το οποίο θα λαμβάνει υπόψιν όλα τα ιδιαίτερα πληθυσμιακά, δημογραφικά, γεωγραφικά, οικονομικά, εμπορικά, μεταφορικά & εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά της περιφέρειας μας.

Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί επείγουσα ανάγκη να εφαρμοστούν μέτρα που θα συντελέσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, στην αντιστροφή της δημογραφικής γήρανσης και της πληθυσμιακής συρρίκνωσης διασφαλίζοντας πρόοδο, ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ενίσχυση της συνοριογραμμής στον Έβρο.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, ενόψει της επικείμενης πρώτης συνεδρίασης της προσεχούς Τετάρτης (02/9/20) & προκειμένου ο Έβρος να καταστεί ΠΡΟΤΥΠΟ ΝΟΜΟΥ για τη Ελλάδα και την Ε Ε οι ευρηματικές προτάσεις σας που θα αφορούν το μέλλον της ακριτικής περιοχής μας θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες!!

Συμπερασματικά και ως μέλος της Επιτροπής προτείνω κι αναλαμβάνω να μεταφέρω & να αναδείξω τις καινοτόμες προτάσεις σας, στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, προκειμένου να συνυπολογιστεί η «φωνή» της αυτοδιοίκησης γενικά του Νομού μας!

Related posts

Θετική η ΑΝΑΣΑ σε συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή

admin

Η εισήγηση προέδρου Π.Ε.Δ. ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη στη διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. στη Σαμοθράκη

editor

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΠΑΜΘ

editor