Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σουφλί: Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων Ρούσσας-Γονικού, για την επικίνδυνη κατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου

Αγωνιώδη επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν οι κάτοικοι πολλών χωριών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του κατεστραμμένου από την σφοδρή καλοκαιρία που έπληξε την περιοχή φέτος τον Απρίλιο.

Την επιστολή υπογράφουν 270 κάτοικοι των οικισμών Ρούσσας , Γονικού, Άνω και Κάτω Μικρακίου, Ουρανίων, Κισσού, Μεσημεριού και απευθύνεται στον Δήμο Σουφλίου, το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ζητούν την άμεση έναρξη των έργων αποκατάστασης, γιατί με την υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στα χωριά τους και όταν το κάνουν υπάρχει τεράστιος κίνδυνος. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Ως κάτοικοι των οικισμών Ρούσσας , Γονικού, Άνω και Κάτω Μικρακίου, Ουρανίων, Κισσού, Μεσημεριού, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας, για την επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου που συνδέει τους οικισμούς μας. Μετά, τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Απριλίου του 2020 που προκάλεσαν  μεγάλες καταστροφές σε όλο το μήκος του δικτύου, Μικρού Δερείου – Ρούσσας και Ρούσσας – Γονικού, η κατάσταση του, έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο, αναφορικά με τη διέλευση μας, στα ανωτέρω δίκτυα. Και αυτό γιατί, όλη η επιφάνεια του, μοιάζει σα βομβαρδισμένο τοπίο, οι λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί είναι μεγάλου βάθους και έκτασης, υπάρχουν παντού καθιζήσεις, και υποχωρήσεις του εδάφους και από θαύμα μέχρι σήμερα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Δυστυχώς, αυτό  έχει ως αποτέλεσμα, να αναγκαζόμαστε , να μετακινούμαστε, μόνο, για επείγουσες περιπτώσεις, ενώ εκτός των ως άνω, ανά πάσα στιγμή είναι εκτεθειμένες οι ζωές μας, καταστρέφοντας παράλληλα και τα οχήματα μας. Η άκρως, επικίνδυνη αυτή κατάσταση του δικτύου, που εξυπηρετεί περίπου στα 700 άτομα που διαμένουν, στους προαναφερθέντες οικισμούς, εάν βρισκόταν σε άλλη περιοχή της χώρας μας, θα αποτελούσε πρώτη είδηση στα ΜΜΕ και  σίγουρα η αποκατάσταση της, θα ήταν άμεση.

Κύριοι , αντιληφθείτε το μέγεθος των ευθυνών σας, πριν είναι αργά, για εμάς, τα παιδιά μας, τους δικούς μας ανθρώπους και όσους διέρχονται αυτούς τους δρόμους . Γιατί, με την έλευση του χειμώνα και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, η επικινδυνότητα του, θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας και αδύνατη η σύνδεση μας με την υπόλοιπη περιοχή. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο δίκαιο αίτημα μας, γιατί και εμείς ως κάτοικοι της ακριτικής περιοχής μας, δικαιούμαστε να κάνουμε χρήση ενός ασφαλούς οδικού δικτύου.

Οι κάτοικοι των οικισμών

(Την επιστολή υπογράφουν 270 κάτοικοι των οικισμών)

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Δωρεά συστήματος pet-scan στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

admin

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

editor

Από σήμερα τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

admin