29 Νοεμβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Ανεπίσημη συνάντηση σήμερα Ρ.Χατζηγιάννογλου, με τον Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνό και τους τρεις βουλευτές

Ανεπίσημη συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν το “καυτό” θέμα της Νοσηλευτικής Σχολής του Διδυμοτείχου και τι μέλλει γενέσθαι, είχαν σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο “Πλωτίνη” ιδιοκτησίας του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου ο ίδιος, ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές.

Στην άτυπη αυτή συζήτηση, η οποία έγινε αντιληπτή από όσους βρέθηκαν στο ξενοδοχείο του κ.Χατζηγιάννογλου και άκουσαν… ακροθιγώς όσα συζητιόταν, συμμετείχαν οι βουλευτές Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης. Απουσίαζε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Οι συμμετέχοντες εξέτασαν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, οι βουλευτές ενημέρωσαν τον δήμαρχο Διδυμοτείχου και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σ ουφλίου για τις εξελίξεις και τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας και γενικότερα της Κυβέρνησης και το επόμενο “βήμα” θα είναι η ενημέρωση από τον δήμαρχο της Επιτροπής Αγώνα.

Αν και όλοι μετατράπηκαν σε “σφίγγες” και τα στόματα παρέμειναν κλειστά φαίνεται ότι συμφώνησαν στην άποψηγ να ζητηθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη η μεταφορά της Σχολής Νοσηλευτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά η ξεκάθαρη παραμονή της στο Διδυμότειχο με παράλληλο ερχομό δύο ακόμα Τμημάτων που θα έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε να υπάρξουν παρεμφερή Τμήματα, συγκεκριμένες ενέργειες “θωράκισης” με προσωπικό και εγκαταστάσεις και όταν αυτά εδραιωθούν και εγγυώνται την παρουσία αριθμού φοιτητών αν όχι μεγαλύτερο από τον σημερινό της Νοσηλευτικής τουλάχιστον ίδιο, τότε μόνο να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις αφορούν πιθανή μεταφορά της.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Πένθος στην Αλεξανδρούπολη: «Έφυγε» ξαφνικά 37χρονη έγκυος μαζί με το αγέννητο παιδί της

editor

Το.. έστρωσε για καλά στην Σαμοθράκη – Χιονίζει σε όλο το νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

editor

Ο Δήμος Σουφλίου ξεκινά νέα συνεργασία για το καλό του τόπου του!

editor
29/11/2022 17:44