28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Προχωρούν τα έργα οδοποιίας στη Σαμοθράκη – Επίσκεψη Πέτροβιτς στο νησί

Τα έργα οδοποιίας που εκτελούνται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Σαμοθράκη επέβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Πέτροβιτς Δημήτρης.

Πρόκειται για αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, ασφαλτοστρώσεις, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή τεχνικών, υποστήριξη πρανών με συρματοκιβώτια, επενδεδυμένα ρείθρα, διανοίξεις ρεμάτων ανάντι – κατάντι των τεχνικών και αποκαταστάσεις πινακίδων σήμανσης, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ.

Τα έργα εκτελούνται στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο και ειδικότερα στα τμήματα:
• Καμαριώτισσα, Θέρμα, Ρέμα Φονιά
• Καμαριώτισσα, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, Καστέλι
• Καμαριώτισσα, Χώρα
• Παλαιόπολη, Χώρα

Τον κ. Πέτροβιτς συνόδευε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νικόλαος Γαλατούμος, ο επιβλέπων μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου, καθώς και εκπρόσωποι των αναδόχων εταιρειών, που ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών.

«Τα έργα για την αποκατάσταση των φθορών στο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σταδιακά ολοκληρώνονται», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και σε συνεργασία με τον Δήμο Σαμοθράκης, παρεμβαίνει εκτός των τμημάτων ευθύνης της και σε σημεία αρμοδιότητας του Δήμου, με στόχο την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού».

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Σχολή της Ορεστιάδας βρίσκεται ανάμεσα στις 9 σχολές που δίνουν δουλειά στο φετινό μηχανογραφικό των Πανελληνίων

editor

Καβάλα: Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

editor

Εμφανίστηκαν ακρίδες λίγο πριν τις εκλογές σε χωριά του Έβρου – Η καταπολέμηση τους

editor
28/03/2024 21:15