15 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΣΥΚΝΕ: Καταγγελία για προμήθεια ακατάλληλων μασκών για περιστατικά του Covid-19 στο ΠΓΝΑ

Το ΠΓΝΑ συνεχίζει να αποτελεί στην περίοδο της πανδημίας το Νοσοκομείο Αναφοράς κρουσμάτων κορονοϊού. Μετά από παραλαβή μασκών υψηλής προστασίας FFP2, η Επιτροπή Λοιμώξεων του ΠΓΝΑ τις έκρινε ως μη κατάλληλες. Χθες 26 Αυγούστου ανακοίνωσαν επίσημα την καταγγελία τους.

Διαβάστε εδώ  το Δελτίο τύπου που ακολουθεί από το ΣΥΚΝΕ:

Το Δ.Σ του ΣΥΚΝΕ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, καταγγέλλει ότι οι Μάσκες Υψηλής Προστασίας FFP2, για την αντιμετώπιση περιστατικών με Covid-19, που προμήθευσε σχετικά πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας στο Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ και πιθανόν και σ’ άλλα Νοσοκομεία της χώρας, δεν προσφέρουν καμία ατομική προστασία στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και ορθώς κρίθηκαν ως ακατάλληλες από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου μας, η οποία και ενημέρωσε εγγράφως την Διοίκηση, την ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας ότι οι εν λόγω μάσκες «είναι για άλλη χρήση» σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, γεγονός που οδήγησε στην άμεση απόσυρση τους .

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να αποσύρει άμεσα από όλα τα Νοσοκομεία της χώρας αυτού του τύπου τις μάσκες Υψηλής προστασίας με τον χαρακτηρισμό ως ακατάλληλες.

Παράλληλα η 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα προσφέροντας σε όλα τα Νοσοκομεία αναφοράς (άρα και στο Π.Γ.Ν.Α ) όλα τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας ώστε να υπάρξει πλήρη ασφάλεια και προστασία στους εργαζόμενους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις του 2ου κύματος Covid-19 που συνεχίζει να μαστίζει εντονότατα την χώρα μας.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ξάνθη: Γρονθοκόπησε δημόσιο υπάλληλο επειδή ήθελε να εξυπηρετηθεί χωρίς ραντεβού

editor

Το πιστό αντίγραφο της “Φτερωτής Νίκης” τοποθετείται στη Σαμοθράκη (video)

editor

Κοροναϊός : Πότε θα καταφέρουμε να έχουμε συλλογική ανοσία

editor
15/08/2022 10:45